Országos Kékkör

2022.09.26. 12:53

Békés megyében is felbukkanak a kék sávok

Október második szombatján, azaz október 8-án szervezi meg ismét az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapját a Magyar Természetjáró Szövetség.

L. B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A kezdeményezés 2020-ban indult, és a résztvevők idén ismét végigjárják az országot a kék sáv jelzést követve, az Országos Kékkör három kéktúrarészén. Az idén 70 éves Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK), valamint a Békés megyét is érintő Alföldi Kéktúra (AK) útvonalain 143 túracsoporttal összesen több mint 2580 kilométert tesznek meg egy nap alatt.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát – ismertették a Kéktúrázás napja honlapján. Mint írták, az ősz legnagyobbnak ígérkező közösségi túranapján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni is ezen az oldalon lehet. A természetjáró szövetség ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában