Modern, családbarát intézmény

2022.07.19. 06:34

Az utolsó simításokat végzik az új kevermesi óvodán

A jelenlegi óvodai épület korszerűtlen, ezért a Kevermes központjában álló volt iskolai ingatlan átalakításával az önkormányzat modern, családbarát óvodát kívánt kialakítani pályázati forrás bevonásával.

Cs. I.

A felújított ingatlanba költözhet a 3 csoportos óvoda

Fotó: Cs. I.

A három csoportos létesítmény kialakítására 350 millió forintot fordíthattak. Lantos Zoltán polgármester elmondta, az utolsó simitások zajlanak, festenek, takarítják az épületet és folyamatban van a 44 millió forintos eszközbeszerzés. 

A fejlesztés a nevelőmunka a XXI. századi kihívásoknak való megfelelését garantálja. A feladatellátási hely kiváltásával és korszerű infrastrukturális feltételek megteremtésével jelentős mértékben csökkenhetnek az intézmény dologi kiadásai. 

A korszerű nyílászárók, a külső szigetelés által csökkenhet az energiafelhasználás, ezáltal az intézmény működésére fordítandó működési kiadások is. Itt új, korszerű környezet biztosított, nőhet azon családok száma, akik a gyermekeik biztonságos napi elhelyezésének tudatában munkába állhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában