Nyári munka

2022.07.05. 20:59

Diákok vezetik körbe a betérő turistákat a békéscsabai templomokban

Júliusban és augusztusban két-két fiatalt foglalkoztat a Csabagyöngye Kulturális Központ nyári diákmunkaprogram keretében erre a célra.

L. B.

Diákok közreműködésével megoldották augusztus végéig, hogy látogatható legyen az evangélikus kis- és nagytemplom egyaránt, köszönhetően a Csabagyöngye Kulturális Központ, a helyi evangélikus egyházközség és a Békéscsabai Turisztikai Egyesület együttműködésének – ismertette Opauszki Zoltán, a Csabagyöngye Kulturális Központ turisztikai igazgatóhelyettese.

Elmondta: az intézmény júliusban és augusztusban két-két fiatalt foglalkoztat a központi nyári diákmunkaprogram keretében erre a célra. Ők heti öt napot, keddtől szombatig 14 és 18 óra között a templomokban szolgálnak, és, miután az evangélikus egyházközség és a turisztikai egyesület segítségével kellő felkészítést kaptak, lényegében idegenvezetőként körbe is vezetik a betérőket.

Kutyej Pál evangélikus lelkész elmondta: a nagytemplomhoz hasonlóan látogatható a kistemplom, ugyanakkor a benne lévő, toronyba vezető lift addig nem használható, amíg nem érkezik meg a szükséges engedély az illetékes hatóságtól az üzemeltetésére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában