Haltelepítés

2022.05.25. 15:27

Vérmes ragadozók kerültek a Körösök vizeibe

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége haltelepítési programjában az elmúlt hetekben olyan halfajok is előtérbe kerültek, amelyek előnevelt egyedeit nagyobb mennyiségben általában a tavasz második felében lehet beszerezni.

Beol.hu

Fotók: KHESZ/Facebook

A haltenyésztő telepeken márciusban szaporított csukáknak és süllőknek viszonylag hosszú az inkubációs (keltetési) ideje és legkorábban április végére, május elejére érik el a kihelyezéshez megfelelő, átlagosan 3 centiméteres testhosszúságot – olvasható az egyesület közösségi oldalán.

Ezt a lehetőséget kihasználva csukából 100 ezer darabbal, süllőből 153 ezer darabbal gazdagították vizeinket. A vérmes kis ragadozókon túl a szintén előnevelt korosztályt képviselő menyhalak beszerzésére is lehetőségük nyílt, az „egybajszosokból”, mintegy 30 ezer darabbal örvendeztették meg folyóinkat. 

Az előnevelt csukák és süllők beszerzési árát szintén erőteljesen befolyásolják az inflációs folyamatok, jelenleg mintegy 20%-os drágulás tapasztalható a tavalyi árakhoz képest.

Az apróságok mellett kisebb mennyiségben 15 dkg átlagsúlyú egynyaras süllő, 1 kg átlagsúlyú kétnyaras harcsa, 80 dkg átlagsúlyú csuka, illetve egy nagyobb tételt jelentő háromnyaras ponty is kihelyezésre került az elmúlt időszakban.

Legfrissebb halszállítmányaikat a héten újabb előnevelt süllőállomány jelentette 250 ezer db mennyiségben, illetve a szerdai nap folyamán kisbalinok is költöznek folyóinkba.

Ha a beszerzési körülmények lehetővé teszik, a következő hetekben számítani lehet újabb előnevelt balinszállítmányra, illetve jászkeszegek érkezésére, június második felétől pedig várhatóan elkezdődik vizeink háromnyaras pontyokkal történő folyamatos frissítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában