Békés megye

2022.04.24. 12:20

Új járműveket kapott a horgászszövetség

Új járművekkel bővült a közelmúltban a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ) eszközparkja. Mint a KHESZ Facebook-oldalán ­olvashattuk, néhány hete két új Suzuki Jimny típusú ­terepjáró segíti a halőri munkát­.

P. G.

Dr. Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke adta át a terepjáró kulcsát Balda Miklós halőrnek /Fotó: KHESZ/

Hozzátették, a közfeladat-ellátási forrásokból, agrárminisztériumi támogatásból beszerzett kitűnő terepképességgel rendelkező járműveket a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Szolgálati járművek és kiegészítő eszközök beszerzése című kiírására beadott pályázatának pozitív elbírálása alapján kapta meg a KHESZ. Az új terepjárók már munkába is álltak a Körösök mentén. 

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége egy másik nyertes pályázatnak köszönhetően új halszállító kisteherautót is munkába állíthatott. 

Mint azt megtudtuk, a meglévő 15 éves kisteherautó mellett a „nullkilométeresként” vásárolt, kéttartályos jármű gyorsítja és hatékonyabbá teszi a halszállításokat. 

A KHESZ folytatta a haltelepítéseket is. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, márciusban rengeteg háromnyaras ponty került a horgászvizekbe, a közelmúltban pedig folytatódtak a kihelyezések. Már áprilisban 21 ezer egynyaras balint telepítettek, amelynek során a termelő teljes készletét megvásárolták. 

– Az idén még több halastóról van ígéretünk egynyaras balinra, így várhatóan októberben folytatása következik – fejtették ki a telepítés kapcsán a KHESZ-nél. Ugyancsak az említett héten egynyaras, 10-12 dekagrammos pikkelyes pontyokat telepítettek a KHESZ holtágaiba, tavaiba és csatornáiba. 

– Ez a korosztályú ponty jelenleg hiányzik a termelőknél, így külön örültünk a 11 ezer kilogramm beszerzési lehetőségének – fejtették ki mindezek hátteréről. Ezt követően jelentős mennyiségű háromnyaras ponttyal folytatták a munkát a KHESZ a vizein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában