Súlyos szerződésszegés

2022.03.29. 13:40

Csabai Fidesz: nem fizeti a bérleti díjat az ellenzék jelöltje

Súlyos szerződésszegésre derült fény. A Jobbik nevében Stummer János bérli a Kiss Ernő utcai Jobbik-székházat a várostól, azonban az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje nem fizeti a bérleti díjat – ismertette a békéscsabai Fidesz-frakció nevében a kedden a városházán tartott sajtótájékoztatón Hanó Miklós alpolgármester és Opauszki Zoltán tanácsnok.

Opauszki Zoltán és Hanó Miklós /A szerző felvétele/

Hanó Miklós elmondta, közérdekű adatigényléssel fordult a vagyonkezelő zrt.-hez, a Békéscsabán működő pártok bérleményeire volt kíváncsi. A cégtől kapott válasz szerint négy politikai párt bérel ingatlant a várostól, amelyből három – a Fidesz, az LMP és a DK – rendszeresen fizeti a díjat, nincs tartozása, a Jobbiknak viszont több mint 8 hónapos elmaradása van. A Jobbik nevében Stummer János újkígyósi címmel kötött szerződést a vagyonkezelő zrt.-vel, a cég megtette a szükséges lépéseket, hogy behajtsa a tartozást, de ez egyelőre nem történt meg.

– Miként képviselné Békéscsabát, a békéscsabaiakat az a jelölt, aki az önkormányzat cégével szemben szerződésszegést követ el? – tette fel a kérdést az alpolgármester a sajtótájékoztatón, hozzátéve, ez olyan közpénz, amely hiányzik a város költségvetéséből. Arra is választ vár, hogy Stummer János miért nem fizet Békéscsabán, amelyet képviselni akar, miközben sajtóhírek szerint négyéves viszonylatban több mint 16 millió forintért bérel irodákat az ország különböző részein.

 

Opauszki Zoltán tanácsnok szerint érdekes, hogy Stummer Jánosnak országgyűlési képviselőként az Országgyűlés Hivatala révén is lett volna lehetősége kibérelni a várostól a Kiss Ernő utcai Jobbik-székházat. Hangsúlyozta, a székházat magánszemélyként bérli, és ebben mutatkozik elmaradás, amivel kárt okoz a városnak, a békéscsabaiaknak. Felhozta: sajtóhírek szerint a Batsányi utcai üzletsoron bérel egy irodát egy magánszemélytől, ami nem is működik irodaként, hiszen az van rá kiírva, hogy eladó.

Hanó Miklós alpolgármester azt is megkérdezte a vagyonkezelő zrt.-től, volt-e olyan, hogy a bérlő ingatlant érintő rongálást vagy bármilyen károkozást jelzett a cég felé. Stummer János tavaly október 1-jén tett bejelentést rongálásról a Kiss Ernő utca kapcsán, de a helyszíni szemlén nem találtak erre utaló jeleket. Úgy vélik, az ellenzéki jelölt félrevezette a közvéleményt akkor, amikor a Facebook bejegyzésében rongálásról írt, hiszen nem történt ilyen.

A sajtótájékoztatón elhangzottak kapcsán megkerestük Stummer Jánost, aki a bérleti díj elmaradásával kapcsolatos konkrét kérdésünkre nem adott választ, azt írta, a Fidesz lejáratókampányával nem foglalkozik.

Előzmény:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában