Videóval

2022.02.03. 16:45

Fidelitas: közpénzből bérel nem működő irodát Csabán a baloldal jelöltje

Irodaként bérli az adófizetők pénzén Jaminában, a Batsányi utcai üzletsoron a régi százforintos bolt helyiségét Stummer János, a baloldal békéscsabai országgyűlési képviselőjelöltje, működő irodát azonban nem találtak – erről beszélt Korponyai Ernő, a Fidelitas elnökségi tagja a csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Beol.hu

Táblákon tették fel kérdéseiket a fidelitasosok /Fotó: Bencsik Á./

Elmondta, hogy a Jobbik országgyűlési képviselője, Stummer János közpénzből Dorogon és Nyíregyházán, illetve vélhetően Budapesten is bérel irodát. Kérdezte, hogy ha a jelöltnek valóban Békés megye az első, akkor mit csinál ezekben a városokban. Hozzátette: egy négyéves ciklust figyelembe véve az irodák bérleti díja nagyjából 20 millió forintot tesz ki, és mindezt az adófizetők fizetik. Felvetette, hogy miért bérel Békéscsabán egy olyan helyiséget, amit nem is használ, és igaz-e, hogy van benne pezsgőfürdős kád és kihúzható kanapé, és milyen célból. Kérdezte, hogy valójában hol tart fogadóórákat. Úgy véli, ez a magatartás méltatlan a békéscsabaiak képviseletére.

Emlékeztetett, miszerint az ellenzéki jelölt volt az, aki a hallgatói önkormányzat tagjaként listázta a gólyatáborba érkezőket világnézetük és származásuk alapján, és a botrány után távozott. Elmondta: szerepel Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt szakértői listáján is nemzetbiztonságért felelősként, amire Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke azt mondta, hogy ha erre a feladatra nem találtak megfelelőbb embert, akkor óriási a probléma. A sajtótájékoztatón a Fidelitas tagjai több táblát is tartottak, több kérdést Stummer Jánosnak címezve, például: miért nevezi magát békéscsabainak, amikor Budapesten él? Illetve jelezték, hogy a békéscsabai iroda bérleti díja havi 120 ezer forintra rúg.

A Batsányi utcában bérelt ingatlan, a volt százforintos üzlet a sajtótájékoztató idején zárva volt. Azon nem volt feltüntetve semmi, ami alapján arra lehetne következtetni, hogy irodaként működik, csak olyan felirat volt látható, miszerint a bolt megszűnt, és hogy a helyiség eladó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában