Családbarát hozzáállás

2021.12.09. 13:45

Felelős foglalkoztatókat díjaztak Békésben

A minőségi munkahelyek megteremtésében élenjárók; a családbarát hozzáállást, a fejlődési, előrelépési lehetőségek biztosítását, vagy az gészségmegőrzést a mindennapi gyakorlatban tudatosan és következetesen érvényesítő vállalatokat és szervezeteket ismerik el az Év Fele­lős Foglalkoztatója díjakkal. Békés megyéből hárman vehették át az elismerést a napokban.

Cs. I.

Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat célja azon hazai munkáltatók elismerése, amelyek számára az emberi erőforrás központi értéket képvisel. Az elismeréseket öt kategóriában osztották ki. Az Év Felelős Foglalkoztatója 2021 nagyvállalati kategória 3. helyezett cége a gádorosi központú FirstFarms Hungary Kft. A tavalyi díjazottak is most vették át az elismerést, így a békéscsabai Losonczi Innovation Kft., mely a kisvállalkozói kategória győztese volt 2020-ban. Az ötödik kategória, a közszféra szervezetei között lett első az orosházi kórház tavaly.

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adta át az elismeréseket a díjazottaknak. A dán tulajdonú FirstFarms Hungary Kft. pályázatáról a díjátadón elmondták, strukturáltan és aktívan dolgoznak az állattartói szakma iránti tisztelet építésén, miközben a munkavállalók megtartásáért is kidolgozott bérstratégiával, munkáltatói brand­építéssel tesznek. A FirstFarms Hungary Kft. programja a fiatalok megszólításáról, a munkáltatói brand építéséről, a munkavállalók megbecsülésére tett erőfeszítésekről szólt és nyerte el a független szakmai zsűri minősítését.

Bemutatták az elmúlt évek iskolai roadshow programját, aktív részvételüket a pályaválasztási vásárokon, ösztöndíjprogramjukat. A munkavállalóik megbecsüléséért tett lépéseik között szó esett a bérstratégiáról, a lojalitás jutalmazásának a fontosságáról, illetve a teljesítményt motiváló eszközökről. Az elmúlt évek munkáltatói döntéseinek eredményeként csökkent a fluktuáció, nőtt a szakmailag képzett munkavállalók száma.

A Losonczi Innovation Kft. fő profilja mérőeszközök, szerszámok és szerszámtartók, valamint megfogókészülékek és egyedi alkatrészek tervezése, illetve gyártása járműipari beszállítócégek számára. Az elmúlt években több rangos elismerést is kapott a cég zászlóshajója, az AXIS Pro névre keresztelt mérőkészülék: 2020-ban a Magyar Formatervezési Díj Gálán elnyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának különdíját, 2021-ben pedig az első Magyar Ipari Célgép Nagydíjon megnyerte a mérőkészülék-kategóriát, ezzel kiérdemelve az Év Ipari Célgépe címet.

Dr. Duray Gergő, az orosházi kórház főigazgatója és Nagy Ádám, az OFA Nonprofit Kft. ügyvezetője az átadón /Fotók: BMH/

A Losonczi Innovation cégkultúrájának alapköve, hogy a kezdetektől fogva családi vállalkozásként működnek. Az alapítók azt a célt tűzték ki az induláskor, hogy egy olyan szerethető munkahelyet hozzanak létre, ahová örömmel járnak be dolgozni kollégáik. Meggyőződésük, hogy hosszú távon csak úgy lehet sikeres a vállalkozás, ha a munkatársaikat nemcsak anyagilag, hanem emberileg és szakmailag is megbecsülik. A folyamatosan korszerűsített, modern és tiszta munkakörnyezet, az évenkénti csapatépítők, a szakmai továbbképzések, tanfolyamok és kiállítások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kollégáik hosszú távon is náluk képzeljék el jövőjüket.

A békéscsabai Losonczi Innovatian Kft. nevében Losonczi Magdaléna marketingvezető vette át a díjat

A közszféra-kategóriában nyertek

– Nagy megtiszteltetés volt kollégáim nevében átvenni ezt az elismerést. A felelős foglalkoztatás céljaként azt fogalmaztuk meg, hogy biztosítsuk dolgozóink számára a megfelelő pihenést. Olyan programokat szervezzünk a pihenő-, illetve a szabadidő hasznos eltöltése érdekében, amelyek testileg, lelkileg és fizikálisan is megújítják és felfrissítik őket, megelőzve ezzel a munkahelyi kiégést – fogalmazott az átadó után dr. Duray Gergő, az orosházi kórház főigazgatója. Hangsúlyozta, a kórházban és az azon kívül szervezett programokon az összes dolgozó részt tud venni, a járvány előtti időszakban sporteseményeken indultak csapataik, természetjáró programokat szerveztek, színházba, kiállításra mentek, és népszerűek voltak a családi napok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában