Nemzeti Művelődési Intézet

2021.11.26. 16:51

Sikeres volt a foglalkoztatási program megyénkben

Megtartották a Nemzeti Művelődési Intézet foglalkoztatási és képzési programjának zárórendezvényét Békéscsabán, a Jókai színház Sík Ferenc kamaratermében, pénteken délután.

B. O.

Csibor Márton az intézet megyei igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, a program nagyszerűségéhez nem fér kétség, majd elárulta: Békés megyében összesen negyven településsel kötöttek együttműködési megállapodást, és a megvalósítás ideje alatt legalább egy fő közművelődési asszisztenst biztosítottak a települések számára. Hozzátette, a programnak köszönhetően mintegy hetven fő foglalkoztatása valósult meg, és több mint negyvenen szereztek közművelődési szakképesítést.

Csibor Márton beszélt a program megyei eredményeiről /Fotó: Busi Ottó/

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nemcsak megyei szinten, de országosan is sikertörténetként jellemezte a programot, majd elmondta, az érintettek döntő többsége továbbra is – legalább fél évig – dolgozik majd azon a településen, ahol eddig munkálkodott. A politikus kiemelte: januártól húsz százalékos béremelésben részesülhetnek a kulturális ágazat munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában