helytállás

2021.11.23. 17:28

Életet mentettek a hős kondorosi rendőrök

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere a város közössége nevében mondott köszönetet tegnap személyesen is Sasfalvi István rendőr zászlósnak és Nagy Balázs főtörzsőrmesternek, helyi körzeti megbízottaknak. Mégpedig a múlt pénteki, sajnálatos lakástűznél tanúsított hősies, bátor, életmentő helytállásukért.

Nyemcsok László

20211123 Kondoros Hős rendőrök a képen Nagy Balázs rendőr Sasfalvi István rendőr fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Mint arról már hírt adtunk, tűz ütött ki egy lakóházban pénteken délután Kondoroson. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a történtekről érkezett bejelentés után perceken belül megérkeztek a házhoz. Látták, hogy lángol a tető és füst árad ki az épületből.

A rendőrök a hátsó bejáraton bementek, a padlót tapogatták, úgy keresték a bajba jutott nőt. Az egyik szobából segélykérő hangot hallottak, és ott meg is találták a földön fekvő asszonyt.

A nő önerejéből nem tudott volna kijönni a házból, a rendőrök vitték ki. Biztonságba helyezték, majd a belélegzett füsttől rosszul lett idős nőt a mentők kórházba vitték. A tüzet valószínűleg a cserépkályhából kihulló parázs okozhatta.

Nagy Balázs és Sasfalvi István életett mentett /Fotó: Bencsik Ádám/

Ez volt a hivatalos rendőrségi közlemény, de a tények mögött elismerésre méltó rendőri, emberi példamutatás, segítőkészség van, akár önfeláldozás árán is.

– Mi akkor, az adott helyzetben nem gondolkoztunk, mert nem is ismertük azt pontosan – hangsúlyozta Sasfalvi István és Nagy Balázs.

– Ahogy kaptuk a segélyhívást, azonnal indultunk. Szerencsére a rendőrség épülete és a Hősök terén lévő ingatlan között nem nagy a távolság.

Így hamar, és ami nagyon fontos, időben odaértünk. Óriási volt a füst, lángolt a tető. Valóban tapogatóztunk a füstben. Először a hölgy egyik, majd másik lábát értük el. Kihúztuk a padlóról és amíg érkeztek a mentők, stabil oldalfekvésbe helyeztük. A hideg időjárás miatt be is takargattuk.

A riasztás után rövid időn belül helyszínre ékező tűzoltók a lángokat megfékezték, a mentők a sérültet kórházba szállították. Információink szerint a nőt kisebb égési sérüléssel és enyhe füstmérgezéssel még kórházban ápolják, megfigyelésen tartják bent.

Odafigyelnek egymásra a városban

Ribárszki Péter elmondta, a helyi közösség összetartásának szép példája az egymásra odafigyelés. A mostani tűzesetnél is egy szomszéd lépett rögtön, és a rendőrök azonnali riasztásával ő is az életmentők csapatába tartozik.

Kondoros polgármestere kitért arra, nemrégiben Kiváló polgárőr-egyesület elismerésben részesült a helyi civil szervezet. Az oklevelet a városi polgárőrök vezetője, Sonkoly Mihály vette át. Elmondta, a kitüntetést példamutató polgárőr tevékenységük elismeréséül kapták. Hozzátette, a csapat áldozatos munkájával járul hozzá Kondoros, és az itt élők biztonságához.

Kapcsolódó cikkünk:

[embed]https://www.beol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/rendorok-mentettek-ki-a-tuzbol-az-idos-aszonyt-4523063/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában