MAGYAR FALU PROGRAM

2021.09.24. 16:44

Haranglábat avattak Eleken

Ünnepélyes keretek között adták át az új haranglábat és urnafalat a városi, valamint az ortodox temetőben, pénteken délelőtt a településen.

V.N.

A temetkezési hely mintegy hétmillió forintból újult meg. Ebből hárommillió forint önkormányzati forrás, közel négymillió forintot pedig a Magyar Falu Programban nyert a település.

Fotó: Lehoczky Péter

– A közel hétmillió forintos összegből nemcsak új harangláb és urnafal készült, hanem egy járdaszakaszt is beépítettünk, illetve több – egészen pontosan öt darab – új padot is kihelyeztünk a ravatalozó közelében. Ezenfelül megnöveltük a szilárd burkolatú területeket is ezen a helyen – ismertette a temetőfelújítás részleteit Szelezsán György, a város polgármestere.

Az ünnepélyes átadón dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője, majd a városvezető mondott beszédet, ezt követően az eseményen Seres Sándor román ortodox parókus szentelte meg a temető új haranglábát és urnafalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában