Gyula

2021.09.23. 21:00

Alföld Slow Konferenciát szerveztek a turizmusért

A második Alföld Slow Konferenciát rendezték csütörtökön Gyulán, a városháza dísztermében. Köszöntőjében dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a szervezet tizenegy Békés megyei települést fog össze.

P. G.

Az egyesület célkitűzése az, hogy az Olaszországból indult, és mára világszerte egyre népszerűbbé váló „lassú turizmust” népszerűsítse, mely a lokalitást, például a helyi termékeket és gasztronómiát, az élményközpontúságot, a fenntarthatóságot, illetve a társadalmi jóllétet állítja középpontba, hálózatba szervezve az adott térség turisztikai szereplőit, mérsékelve a tömegturizmus negatív hatásait.

Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, olyan szinten felgyorsult körülöttünk a világ, hogy a lassuláson való gondolkodás mind inkább előtérbe kerül. Szebellédi Zoltán, az Alföld Slow Egyesület elnöke, a Békés megyei közgyűlés alelnöke kifejtette, ma már sokan foglalkoznak azzal, hogy értékközpontúbbnak kellene lenni, vissza kellene térni az Isten teremtette világhoz és az emberközpontú gondolkodáshoz. – Ezt képviseli a slow turizmus is – fogalmazott. Legfőbb céljuk, hogy megismertessék a gondolkodást, amelyet az egyesület képvisel, a szervezet munkáját, valamint formális és informális együttműködésre hívják az érdeklődőket. Emellett szeretnének hozzájárulni a megye gazdasági lehetőségeinek kiaknázásához, és hogy információkat biztosítsanak a turizmus helyzetéről.

Az idegenforgalom aktuális kérdéseiről Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai igazgatója tartott előadást, míg Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit. Kft. ügyvezetője Gyula és térsége turisztikai aktualitásait mutattak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában