beruházások

2021.08.10. 11:28

Szociális bérlakások épülnek Mezőhegyesen

Számos pályázati forrás elnyerése után több látványos beruházás zajlik a városban. Pap István Tibor polgármester még áprilisban aláírta azt a TOP-os, Agrárlogisztikai fejlesztések Mezőhegyesen című pályázat vállalkozói szerződését, amiről megtudtuk, hogy azóta a közbeszerzési eljárás sikerrel zárult, a Kozma Ferenc utca 1. szám alatti épület felújítása a befejezéséhez közeleg.

Csete Ilona

A három takaros ház közül az egyik, mely önkormányzati telken, a Hild utcában épült – mutatta Pap István Tibor. Gyermekes, rászoruló családoknak nyújtanak ezzel új otthont /A szerző felvétele/

A több mint 112 millió forint értékű kivitelezés során megújultak a részben védett épületünk nyílászárói, homlokzata, tetőzete. Hőszigeteltük az épület födémszerkezetét és a nem védett részen az épület homlokzatát. Korszerűsítettük a fűtési rendszert. A felújítás rendben befejeződött, a műszaki átadás-átvételi eljárás zajlik. A védett épületrész felújításával méltó módon gondoskodtunk egy jellegzetes mezőhegyesi épület hosszú távú fennmaradásáról és hasznosításáról – tette hozzá a helyszínen a polgármester.

A pályázat céljának megfelelően a felújított ingatlan további hőszigetelt részét is alkalmassá tették a mezőhegyesi kistermelők agrártermékeinek raktározására, hűtőkonténeres tárolására.

Szintén TOP-os pályázattal jutott forrásokhoz az önkormányzat, melyből a leromlott városi területek fejlesztését végezhetik el. A beruházás a kivitelezési szerződésben foglaltak szerint folyamatban van, augusztus utolsó harmadában itt is megkezdődhet a műszaki átadás-átvételi eljárás.

A három takaros ház közül az egyik, mely önkormányzati telken, a Hild utcában épült – mutatta Pap István Tibor. Gyermekes, rászoruló családoknak nyújtanak ezzel új otthont /A szerző felvétele/

– A Hild utcán felépült a három új szociális bérlakás, jelenleg az ingatlanok külső hőszigetelését készítik, illetve a belső hidegburkolás zajlik. A beköltözők – a 47. majorból rászoruló, gyermekes családok – számára gazdaságosan üzemeltethető, teljesen berendezett lakóépületeket adunk át. A 47. majori buszforduló környékének felújítása is folyamatban van. A 108 millió forint értékű beruházás részét képezik a növénytelepítések, a majori lakosok biztonságának növelése érdekében térfigyelő rendszer kialakítása. Ez is megtörtént, jelenleg a térburkolatok építését végzi a kivitelező – mutatta meg a munkákat a városvezető.

– A Zöld város kialakítása Mezőhegyesen elnevezésű pályázaton az önkormányzat 220 millió forint összegű támogatást nyert.

Ebből a forrásból a városi közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása a célunk – tette hozzá a polgármester. A beruházás keretében a József Attila Általános Művelődési Központ körüli tér és park területén szeretnék megvalósítani a növényállomány szükség szerinti rekonstrukcióját, az intézmény előtti térburkolat akadálymentes megújítását növényszigetek telepítésével, autóbusz- és személygépkocsi-leállósáv építésével. A művelődési központ és a kollégium közötti területen piaci árusítópavilonokat és nyilvános illemhelyet építenek. A régi játszótér helyén szabadtéri tornapályával kombinált játszóteret alakítanak ki.

Jövő tavaszra zöldül is a város

A zöld város kialakítása című pályázatnak a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárása sikeresen lezárult.

– Aláírtuk a vállalkozási szerződést. A területet átadtuk. A szerződött kivitelezési idő 9 hónap, így a következő év tavaszára megújulhat a városközponti terület növényállománya, díszburkolatokkal, piaci pavilonokkal, új játszótérrel – erősítette meg Pap István Tibor. A polgármester mindezek mellett még két projektet említett, a belvízelvezetési beruházásukat, valamint a kerékpárút építését. Mindkettő közbeszerzés, előkészítés alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában