megmérettetés

2021.08.05. 14:56

Negyven kutyát neveztek a vésztői szépségversenyre

Csaknem negyven kicsi és nagy, keverék és fajtatiszta kedvencet neveztek a gazdáik azon a kutyaszépségversenyen, amit szerdán rendezett a művelődési központ Vésztőn, a ligetben – ismertette Csősz Ferenc, az intézmény igazgatója. A listára tizenkilenc kölyök és tizenhét felnőtt ebet írtak fel a szervezők.

L. B.

A zsűri az általános megjelenés, az ápoltság, a tápláltság, a szocializáltság, valamint a gazdával való összhang alapján értékelte az ebeket. A bírálók között helyet kapott dr. Sánta Endre nyugalmazott állatorvos, Kovács Viktor, a Szurkolók az állatokért mozgalom békéscsabai vezetője, valamint Zahorán Béla, a mezőberényi Nándy Állatotthon vezetője.

A kölyök kutyák között első lett Zahorán Katalin Zafír nevű uszkárja, második Lakatos Norbert Fifije, német törpe spicce, harmadik pedig Bere Szonja Lara nevű francia bulldogja. Különdíjat érdemelt ki Zara, Kurucz Adrienn törpe tacskója. A felnőtt ebek között győzött Tiara, Zahorán Katalin uszkárja, megelőzve Vas Mihályné Fifi névre hallgató yorkshire terrierjét és Pálfi Géza Dorci nevű tacskóját. Különdíjas lett Berti, Szűcs Bettina Erika keverék kutyája – közölték az intézmény közösségi oldalán.

A zsűri több szempont alapján értékelte a nevezett kutyákat /Fotók: Sinka István művelődési központ/

A rendezvényen részt vett a Kapin Richárd vezette Szurkolók az állatokért mozgalom. Elmondta, beszéltek arról az érdeklődőknek, hogy milyen céllal hívták életre a kezdeményezést, és kiemelte, hogy a körön belül megférnek egymás mellett az ellentétes szurkolótáborok képviselői. A felelős állattartásra igyekeztek Vésztőn is felhívni a figyelmet.

Hozzátette, egyre több jelzést kapnak ők és más állatvédő szervezetek arról, hogy az utcán kóbor ebet láttak, hogy sérült állattal találkoztak, hogy úgy értékeli a bejelentő, a szomszédja nem bánik megfelelő módon a kutyáival, például láncra veri a házőrzőket. Azaz az emberek egyre inkább értik, mit jelent a felelős állattartás, és ha problémát tapasztalnak, szólnak.

Úgy véli, a fiatalok fogékonyak a tanácsaikra, tisztában vannak azzal, hogy mit jelent az ivartalanítás, szükséges-e chippel, egyedi azonosítóval ellátni az ebeket, hogy miként kell megközelíteni egy kutyát, hogy hogyan kell bánni egy állattal. Úgy véli, a mai ifjúság a jövőben felelősebben fog állatot tartani, mint azt tették évtizedekkel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában