kollabor

2021.08.18. 19:21

A száz legjobb szervezet közé került a csabai élményközpont

Bekerült az Edison Platform legjobb száz szervezete közé a békéscsabai Kollabor – Ember és Környezet Természettudományos Élményközpont.

P. G.

Fotó:

A kezdeményezést olyan cégek, szervezetek hozták létre, amelyek fontosnak tartják, hogy legyenek olyan gyermek- és ifjúsági programok, amelyek korszerű módon kreatív gondolkodásra nevelik a korosztály tagjait. A top 100-hoz csatlakozik egy közönségszavazás is, a Kollabor a tudománykategóriában jelenleg a második helyen áll.

Koszecz Sándor, a Kollabor szakmai vezetője hírportálunknak elmondta, tevékenységük alapja a pedagógiai innováció.

– Élményközpontunkban nagyon sok mindent meg lehet csinálni – tette hozzá.

A Kollaborban mindig akad valami kipróbálható újdonság /Fotó: BMH/

– Mindez kicsit a varázslat része. A legfontosabbnak azonban azt tartjuk, hogy olyan nevelés-oktatás valósuljon meg, amely a cselekvésre, élményekre, saját tapasztalatszerzésre és ezeken keresztül a motivációra, valamint az inspirációra épül. A technológia nagyon lényeges, de legalább ennyire szükség van a kíváncsiság, a tudásvágy felkeltésére is. Ehhez egyedi támogató környezetet hoztunk létre, ahol a motiváció megszülethet. Néhány éven belül ugyanis jelentős globális kihívásokra kell válaszokat találni, amelyeket mechanikus tudással, „szenvedve” nem lehet megoldani – ecsetelte.

A Kollaborban olyan érdekességeket ismerhetnek meg a fiatalok, mint a 3D modellezés, a robotika, a programozás, az IT világa.

Vannak foglalkozásaik, amelyek a koncentrációt állítják középpontba, rendelkeznek speciális eszközzel, amellyel azt mérni is képesek. Az egészséges életmód, a lézervágás, a CNC, a digitális hímzőgépek és a műanyag újrahasznosítása is fontos szerepet kap a központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában