az utolsó út

2021.06.07. 17:29

Felvonulással emlékeztek a sarkadi motorosra

Nagy a hangjuk, de sebességben ezek nem verseny-, hanem „tatás”, társasági túramotorok. Ezt többen is elmondták tegnap Békéscsabán, ahonnan a Viharsarki Motoros Baráti Társaság egy része útnak indult a sarkadi, Körösháti temetőbe egy szomorú eseményre, barátjuk Pribék György László temetésére. Sarkadon többen csatlakoztak hozzájuk, majd több mint 50-en érkeztek a temetőhöz.

Nyemcsok László

20210607 Sarkad Motoros temetés ennek tiszteletére felvonultak a motorosok Fotó: Imre György Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

A férfi 65 éves korában hunyt el a közelmúltban, keringési elégtelenségben.

– Nagyon jó társasági ember volt, társaságunk aktív tagja – hangsúlyozta a hunyai Várkonyi Tibor. – A motorosok összehívásában részt vettem, mindenki első szóra jött, hogy emlékezzünk Gyurira.

Egy barát elvesztése soha nem múló fájdalom, egy ilyen baráti társaság összetartozása, szolidaritása pedig örök, leírhatatlan érzés.

Várkonyi Tibor kiemelte, a motorozás ennél a csapatnál hobbit, a közösségi élményt jelenti, nem a száguldozást. Az pedig mindent elmond, hogy az ország minden részéből jöttek motorosok Újiráztól a Zala megyei Alsópáhokig.

A baráti társaság tagjai egy városi motoros felvonulással emlékeztek barátjukra /Fotó: Imre György/

Pribék Hajnalka, az elhunyt leánya elmondta, azt a döntést hozta meg a család, hogy édesapja hamvait egy nagyobb urnában a sarkadi temetőben helyezik el, egy urnának édesapja barátja, az alsópáhoki Stevlik Imre létesít emlékhelyet. Négy urnát a baráti társaság többi tagja visz majd el egy utolsó motoros útra. Ahogy Várkonyi Tibor fogalmazott,

gondoskodnak arról, hogy Pribék György Lászlótól akkor is méltó megemlékezésen búcsúzzanak el.

Tegnap a sarkadi temetésen is felbőgtek a motorok, de nem jó kedvükben. A szertartás végén pedig a baráti társaság tagjai egy városi motoros felvonulással emlékeztek barátjukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában