Mezőberény/Kamut - galériával

2021.04.24. 21:01

Felszámolták az illegális hulladéklerakót

A 47-es út mellett fekvő, Kamut és Mezőberény határában található illegális hulladéklerakót számoltak fel pénteken a Mezőberény Értékeiért Polgári Együttműködés Egyesület tagjai, helyi civilek és közéleti személyiségek.

P. G.

Az akcióban részt vett Dankó Béla országgyűlési képviselő, Siklósi István, Mezőberény polgármestere, míg kamuti részről Hegedűs László aljegyző kapcsolódott be a programba.

Fábián Lászlótól, a rendező egyesület elnökétől és Mertz Judit titkártól megtudtuk, szervezetük az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az Országot” projektjében nyert támogatást az említett rész megtisztítására.

 

Az érintett területet körülbelül két éve egyszer már rendbe tették, de sokan újra odahordták a hulladékot, így most az illegális lerakás felszámolása mellett a tisztaság hosszú távú megtartását is célul tűzték ki a pályázati támogatásnak köszönhetően.A mintegy harminc résztvevő két nagy hűtőt, képcsöves tévét, vélhetően étkezésből és disznótorokból származó csontokat, rengeteg építési törmeléket és persze kommunális hulladékot szedett össze.

Minden szemétfajtát megfelelő konténerbe raknak, majd a megfelelő helyre szállítják. A program ezzel nem ér véget, a területre hamarosan térfigyelő kamerát és sorompót szerelnek fel. A mintegy harminc résztvevő egy része pénteken még egy helyet, a Panoráma mögötti városrészt is megtisztította a hulladéktól.

Dankó Béla országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, örömmel vett részt az akcióban.

– Egyrészt fontosnak tartom környezetünk védelmét, és azt, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk az illegális hulladéklerakók felszámolásának fontosságára – hangsúlyozta Dankó Béla. – Emellett nagyon szimpatikus számomra az a civil összefogás, amely ebben az esetben, de már több ügy mentén is megvalósult Mezőberényben.

Siklósi István polgármester kiemelte, az illegális lerakó felszámolása mellett lényegesnek tartja, hogy minél többen tisztában legyenek azzal, hogy valamennyi hulladék elhelyezésére megvan a lehetőség. A városvezető is szólt a civilek Mezőberény életében betöltött fontos szerepéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában