Koronavírus Békésben

2021.03.18. 10:53

Kisgyerekek is megfertőződtek Szarvason

A gyermekorvosok múlt szerda óta nyolc mintavételt kértek, amiből négy lett pozitív, kettő negatív, további kettőre még várnak – derült ki Babák Mihály szarvasi polgármester szerdai tájékoztatójából.

V. E.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Dr. Igriczi Zsuzsanna főorvos beszámolója szerint egyre több a fertőzöttek száma a serdülő és óvodás korosztályban, ezért mindenkit arra kér, hogy kerüljék a tömeget, tartsanak be minden előírást, és a szülők még jobban vigyázzanak egymásra, gyermekeikre.

Hozzátette,

ahhoz képest, hogy eddig kisgyermekeknél nem volt jellemző a Covid-19 megbetegedés, az utóbbi időben nő körükben a fertőzöttek száma, immár az egy- és kétéves kisgyermekek között is.

A szarvasi felnőtt háziorvosok heti beszámolója szerint az elmúlt egy hétben is folyamatosak voltak körzeteikben a mintavételek, melyekből hét nap leforgása alatt már több mint százat kértek. Ezekből eddig 53 esetben igazolódott a koronavírus gyanúja, illetve három negatív eredmény érkezett, a többire még várnak. Három főt ápolnak kórházban jelenleg a fertőzöttek közül, három fő pedig elhunyt a vírus következtében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában