fészekgondozás

2021.02.17. 14:28

Visszavárják a gólyapárt Dombiratosra

Dombiratosra tavaly nyáron érkezett egy gólyapár. A madarak fészket építettek, majd amikor társaik, ők is útra keltek. A helyiek visszavárják kedvenceiket.

Cs. I.

A Körös-Maros Nemzeti Park és az áramszolgáltató szakemberei szerdán megjelentek Dombairatoson és kicserélték, megszépítették az önkormányzat előtti villanyoszlopon lévő gólyafészket. A hírt megosztották a közösségi oldalukon.

Fotó: Dombiratosi hírek/Facebook

Fehérné Andorka Ildikó polgármestertől megtudtuk, hogy településükön 2020 júniusáig ilyen látványosság, gólyafészek és költözőmadár nem volt. Ám akkor a lakosság nagy örömére egyszerre két gólya is érkezett, és elkezdtek építkezni a kiszemelt villanyoszlopra.

– Nagy figyelem övezte munkájukat. Jelentettem is a madárvédelemnek, mert a mi térségünkben kevés a fészkelő gólya, féltjük őket. Visszavárjuk a párt, bizakodunk, hogy lesznek idén fiókáik a megújult fészekben – tette hozzá a község vezetője.

A szakemberek egy szép, tágas és biztonságos fészket helyeztek el (az eredeti fészek alapanyagát is felhasználva) a villanyoszlopon megemelve.

Dombiratoson remélik, településükön a pár továbbra is otthon érzi majd magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában