Nem kell kimozdulni

2021.02.08. 14:38

Virtuális városnézéssel mutatják be Gyulát

Tízállomásos virtuális városnézésre invitál a visitgyula.com oldal. Lábadi Esztertől, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. marketingmenedzserétől megtudtuk, a projekttel is szeretnék fenntartani, illetve erősíteni a város iránti érdeklődést. A városnézést virtuális idegenvezetés egészíti ki. Mint kiemelte, munkatársaik segítségével tíz állomáshelyen keresztül ismerhetik meg a korábbi és leendő vendégek Gyula különlegességeit.

P. G.

20191002 Gyula Megtörtént az Almásy kastély cselédszárnyának alapkőletétele! A mai napon megtörtént az Almásy kastély cselédszárnyának alapkőletétele, mely eseményen dr. Görgényi Ernő, polgármesteren kívül, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója is beszédet mondott. Fotó: Kiss Zoltán KZ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Kiss Zoltán

A történetekkel megspékelt történelmi, podcast jellegű anyagokat idegenvezetőik rögzítették, de az akadálymentesítést szem előtt tartva a szövegezett tartalom is megjeleníthető a weboldalon.

Az Almásy-kastély korábban is vonzó célpont volt /Archív fotó: Kiss Zoltán/

Állomásonként az egyes attrakciók, látnivalók saját belső tárlataival színesítették az elhangzottakat. A várról, a Várfürdőről, az Almásy-kastélyról, a gyulaisággal fűszerezett történelemről, így a szoborparkról, a korábbi vármegyeházáról, egyben a mostani városházáról, a Százéves cukrászdáról, a Kossuth térről, a Göndöcs-kertről és az Erkel Ferenc Emlékházról egyaránt számos érdekes információt hallhatnak és persze láthatnak a virtuális látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában