Videóval

2021.02.11. 17:20

Sok battonyai kérdezett rá a helyi problémákra

Több hónapos önkormányzati munkáról adott értékelést Boros Csaba, Battonya polgármestere csütörtökön délután közösségi oldalán.

Cs. I.

Beszámolt pozitív hírekről is, például a helyi tűzoltók újabb járművének munkába állításáról, vagy a város gazdasági programjának elkészültéről, amit bárki áttanulmányozhat.

Az elmúlt napok, hetek esőzése viszont sok kellemetlenséget okoz a battonyaiaknak, az online tájékoztató ideje alatt sorjáztak is a kérdések, kérések a városvezetőhöz, aki elmondta, a szennyvízberuházás után zajlik a helyreállítás, sok a megsüllyedés, főként a betonozás hiánya miatt. Rengeteg a panasz, a hiányosságokat igyekeznek megoldani.

A kivitelezőnek 2023 februárjáig kell mindennel végeznie. Szitkozódás helyett azt kérte Boros Csaba, tegyenek hivatalos bejelentést a problémás helyeket megnevezve.

A poros, mostanában sáros utcák helyzetén kíván javítani a képviselő-testület. Összeírják ezeket a szakaszokat és rangsort állítanak fel: ahol nagyobb az adóbefizetés, ott kezdődhet hamarabb a munka.

– Önerőből igyekszünk javítani az utcáinkat, mert egyelőre nincs pályázati lehetőség

– indokolta Boros Csaba. Az adóforintok fordíthatók helyi fejlesztésre, de ha az utcákban élők összefognak, áldoznak az útjavításra, az előbbre sorolást jelenthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában