videóval

2021.01.23. 13:28

Az év színe a főszereplője a Békéstáj Művészeti Társaság legújabb tárlatának

Virtuális kiállítás nyílt Kékben-Képben: Egy szín hatása a képzőművészetre címmel a Békéstáj Művészeti Társaság tagjainak alkotásaiból, péntek délután.

V. N.

Fotó: V2

A magyar kultúra napja alkalmából közzétett online eseményt az érdeklődők 17 órától tekinthetik meg a társaság facebook oldalán. – Azt már megszoktuk, hogy megválasztják az év emberét, sportolóját, fáját, madarát, de hogy a színét is, ezt a tudást a Békéstáji Művészeti társaságnak köszönhetjük. Nevezetesen, az évtizedet indító 2020-as év színe a Pantone kód szerinti 19-4052, klasszikus kék – e szavakkal vezeti be közönségét a Békéstáji Művészeti Társaság virtuális tárlatra Cs. Tóth János művészeti író.

Gnandt János, a művészeti társaság elnöke lapunknak elmondta, nem szerettek volna szakítani azzal a hagyománnyal, hogy a tagok alkotásain keresztül mutatják be az év színét az érdeklődőknek. – Azonban idén a legújabb kiállításunk rendhagyó módon, Horváth Ádám felvételén, Cs. Tóth János művészeti író narrációjával, a virtuális térben látogató – osztotta meg velünk az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában