KHESZ

2020.11.29. 15:00

Decembertől tilos harcsára horgászni!

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége helyi horgászrendjének értelmében a telelő halak védelmét célozva december 1-jétől február 28-ig horgászati tilalmat rendelt el.

Forrás: Shutterstock

Közismert, hogy bizonyos halfajok a téli időszakban kevésbé aktívvá, sőt, akár teljesen inaktívvá válnak. Ezek a halak ilyenkor élőhelyeik azon területeire húzódnak, ahol nyugalmi időszakuk biztosítva van, védve vannak a hidegtől, az erős áramlásoktól. Ezek a helyek jellemzően a vizek mélyebb, sodrástól mentesebb, gödrös, visszaforgókkal tarkított területei, melyek mintegy téli szállásként szolgálnak a pontyoknak, a harcsáknak, a keszegféléknek és számos más halfaj egyedeinek. Az uszonyosok olykor igen nagy tömegben gyűlnek össze kis területre koncentrálódva – olvasható a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége hivatalos oldalán.

A nyugalmuk (vermelésük) érdekében ilyenkor a szövetség horgászati tilalmat rendel el.

A tilalom december 1-jétől február 28-ig lesz érvényben.

Emellett hét területen semmiféle horgászati tevékenység nem folytatható, továbbá felszereléssel sem lehet a vízparton tartózkodni az adott időszakban – közölte a szövetség.

Fotó: KHESZ hivatalos oldala

Tiltott helyek:

Hármas-Körös

- 30-34 fkm

- 52,8-53,8 fkm

- 57-61 fkm

- 81-85 fkm

- 0,0-0,5 fkm

- Sebes-Körös–Berettyó torkolat

- Fekete-Körös, 0,6-2,0 fkm

További részleteket itt olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában