TOP

2020.10.21. 14:05

Újabb óvoda újulhatott meg Sarkadon

Két hónappal ezelőtt rajtolt, és a napokban immár véget is ért a Kossuth utcai óvoda energetikai korszerűsítése.

L.B.

Dr. Mokán István és Burás Mária tagóvoda-vezető egyetért abban, hogy gazdaságosabb lesz a működtetés /Fotó: Fazekas László/

A beruházásra 10 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – mondta dr. Mokán István, Sarkad polgármestere, hozzáfűzve: szigeteltek, valamint az elavult nyílászárókat modernekre cserélték.

Dr. Mokán István és Burás Mária tagóvoda-vezető egyetért abban, hogy gazdaságosabb lesz a működtetés /Fotó: Fazekas László/

Hangsúlyozta: a fejlesztés eredményeként javult az épület energiahatékonysága, éves szinten jelentős megtakarítást érhetnek el az üzemeltetési költségek terén. Fontos, hogy a gyerekek és az óvoda munkatársai egyaránt korszerűbb körülmények közé kerültek.

A városvezető hangsúlyozta, az elmúlt években számos közintézményt újítottak fel Sarkadon – a gimnázium épületétől a polgármesteri hivatalig –, és az óvodák kapcsán emlékeztetett: korábban megújult az Epreskert és a Vasút utcai intézmény. A Kossuth utcai épület korszerűsítésével nem ért véget a fejlesztési program. Ugyanis pályázatok révén, támogatások segítségével tornaszobákkal bővítenék az óvodákat, illetve a Kossuth utcaihoz parkolót is építenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában