testületi ülés

2020.10.29. 19:04

Családok átmeneti otthona létesül Békésen

Családok Átmeneti Otthonát létesít a Baptista Integrációs Központ Békésen – jelentette be a békési képviselő-testület csütörtöki ülésének döntéseit összegző sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor.

P. G.

A város polgármestere elmondta, a szervezet ehhez megvásárolja a Nevelő utca 1/1. szám alatt található önkormányzati ingatlant, amelynek eladásáról is döntött a grémium a tanácskozáson. A baptista központ ezt követően nagyszabású felújítást tervez az ingatlanon, aminek köszönhetően egy olyan intézmény jön létre, amely sokat jelenthet a városban és a környéken élő, átmenetileg nehéz helyzetbe került családok számára.

Kálmán Tibor elmondta, hogy zárt ülésén a testület határozott arról, hogy idén a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést Kocsorné Kiss Katalin, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ munkatársa veheti át.

Fotó: Kálmán Tibor/Facebook

Ugyancsak zárt ülésen döntöttek arról a képviselők, hogy idén tizenkét fiatal részesül helyi középiskolai ösztöndíjban, ami fejenként havi 10-10 ezer forintot jelent a tanulóknak. Kálmán Tibor örömét fejezte ki, hogy a város mindkét középiskolájából, a Szegedi Kis István Református Gimnáziumból és a Gál Ferenc Egyetem Békési Szakképző Iskolájából is vannak az ösztöndíjasok között.

A polgármester kiemelte, sok kérdést kap arról, hogy miért nem teszik közzé napi rendszerességgel a városi koronavírus-fertőzések számát. Kálmán Tibor elmondta, semmiképpen sem szeretné, ha megbélyegeznénk azokat, akik megbetegedtek.

– Ők áldozatok és nem bűnösök, emellett a helyzet gyorsan is változik – tette hozzá. Összegzésként annyit mondott el, hogy 50 körülire tehető a betegek száma, és körülbelül százan lehetnek karanténban a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában