helyi rendelet

2020.08.06. 10:40

Kötelező portán belül és kívül is nyírni a füvet Kötegyánban

Rendszeresen nyírni kell a füvet a saját ingatlan előtti területen is, a fű magassága nem lépheti túl a 20 centimétert; emellett gondoskodni kell arról, hogy a ház előtti árokban zavartalanul folyhasson el a víz; továbbá arról is, hogy az ingatlan előtti járda tiszta legyen – többek között ezekről szól az a helyi rendelet, ami a közösségi együttélés alapvető szabályait tartalmazza, s a minap lépett hatályba Kötegyánban.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Ugyancsak lényeges előírás Kötegyánban immár az is, hogy nemcsak a porták előtti területet, hanem magukat a portákat szintén rendben kell tartani, rendszeresen kaszálni kell, illetve nem lehet olyan dolgokkal telepakolni a telket, amelyek kedveznének a rágcsálók elszaporodásának.

Aki megszegi a szabályokat, helyszíni vagy közigazgatási bírságot kaphat, amelyek mértéke akár több tízezer ­forintra is rúghat. Ugyanakkor nem kötelező a büntetés kiszabása­, ha azt érzékelik a körül­ményekből, hogy a probléma ­orvosolható figyelmeztetéssel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában