zöldítés

2020.07.29. 14:57

Alakítgatják az ifjúsági parkot Tótkomlóson

Új telepítésű növények díszítik azt a komlósi városrészt, ahova kiültettek 450 darab évelő liliomot. Ezt a helyet elnevezték ifjúsági parknak.

Cs. I.

Egyre több fiatal és idős kedveli a hatezer négyzetméteres területet, ahol lehet játszani, pihenni, társasági életet élni. Ottjártunkkor egy nagymama unokájával töltötte az időt a csendes, zöldövezeti környezetben.

Noel négylábú kedvencével játszott a parkban /A szerző felvétele/

Ültettek örökzöldeket, fákat, tujákat és cserjéket. A városnak érkezett lakossági felajánlás is: a település több pontján helyzetek el tiszafát, hársfát, kocsányos tölgyet. Megtudtuk, az ifjúsági parkot a Start-közmunkaprogramban, a helyi sajátosságokra épülő programelem keretében alakították ki. Ott 2816 négyzetméteren talajcserét végeztek, és újrafüvesítették a Virágos rét nevű fűmagkeverékkel.

A Komlós Településszolgáltatási Kft. a kerékpárút felújítása kapcsán a 15 éves rózsatelepeket kimenekítette a Széchenyi utcáról. A növényeket a Rózsa fürdő elé, illetve a fürdő területén helyezték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában