Nem bírságoltak a szarvasi mezőőrök

A helyi mezőőrök – korlátozások ideje alatti tevékenységéért, szorgalmáért – közösségi oldalán mondott köszönetet Babák Mihály, Szarvas polgármestere.

V. E.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Blaskó Péter beszámolójából kiderült, Bracsok István és Janecskó János mezőőr társaival április utolsó és május első hétvégéjén a polgármesteri rendelkezések betartatása céljából járőröztek. Bejárták és ellenőrizték a település közigazgatási területén fekvő olyan nyílt vizeket és azok környékét – például Nagyfok, Halászlak, valamint a Hármas-Körös partszakasza – amelyeken a vírus terjedését előidézhető nagyobb létszámú csoportosulás kialakulhatott.

Ellenőrizték továbbá a játszótereket, melyeken szabálysértést nem tapasztaltak, plakátokat helyeztek az érintett helyszínekre az aktuális rendelkezésekről, emellett a szupermarketek parkolóit is figyelemmel kísérték. Tevékenységük alatt azt tapasztalták, a városvezető által hozott intézkedések hatására Szarvas külterületein a hétvégék csendesek voltak, így nem kellett kiszabniuk helyszíni bírságot, illetve feljelentést sem tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában