Minden árus szabadon árulhatja portékáját Orosházán

Orosházán hétfőtől enyhítik a piaccal kapcsolatban meghozott eddigi rendelkezéseket. Továbbra is biztonsági őrök ellenőrzik a vásárlók életkorát, viszont már nem csak élelmiszert, illetve növényeket lehet árusítani.

Cs. I.

A piac területén létszámkorlátozás nélkül, arcot eltakaró maszkban vagy kendőben tartózkodhatnak a vevők úgy , hogy kötelezően be kell tartaniuk egymástól az előírt 1,5 méteres védőtávolságot. Mint ahogy már az elmúlt hétvégén is, a 65 év feletti lakosok minden nap 9-11 óra között látogathatják csak a piacot.

A piac területén ezek után újból minden árus szabadon árulhatja portékáit, így már nem csak élelmiszert virágot és palántát, hanem ruhaneműt és egyéb más termékeket is szabadon lehet árusítani.

A vásárcsarnok mindkét bejárati ajtaját újból megnyitják, az ajtókban a biztonsági őrök ellenőrzik az életkort illetve azt, hogy oda csak maszkban lépjenek be a vásárlók. Ennek következtében megszűnik a vásárcsarnokon belüli eddigi egyirányú közlekedés, viszont ott is szigorúan be kell tartani a követési távolságot, a maszkviseletet illetve azt, hogy az árut a vevők lehetőleg szerint ne fogdossák. A változtatások kezdetén – a készlet erejéig önkormányzati felajánlásból – ingyenesen biztosítanak maszkokat azoknak a vásárlóknak, akiknek még nincs védőfelszerelésük és be szeretnének jutni a piac területére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában