lemondtak a díjaikról

2020.05.17. 11:35

Apa és fia közösen irányítja Medgyesbodzást

A Nagykamarási Közös Önkormányzati Hivatal kirendeltsége a medgyesbodzási. A minap közleményt tett közzé a polgármester, amely fiát, az alpolgármestert is érinti.

Cs. I.

– A magam és az alpolgármester költségtérítését, illetve a képviselők tiszteletdíját május és június hónapokra megvonom. Döntésemről az érintettekkel telefonon értekeztem. A gépjárműadóról történt hétmilliós forráselvonás indokolttá tette, hogy további lépéseket tegyek. Új forrásokat nem tudunk lehívni. A költségvetésünk egyensúlya érdekében két közalkalmazotti státusz megszüntetése mellett döntöttem – fogalmazott Varga Gábor.

Ifjabb Varga Gábor és Varga Gábor együtt dolgozik a mindennapokban /A szerző felvétele/

Bodzáson a képviselő-testület a polgármesterrel együtt hét tagból áll. A 2019. október 13-ai önkormányzati választásokon Varga Gábor személyében független polgármestert választottak, aki hatodik ciklusát tölti településvezetőként. Fia, ifjú Varga Gábor az alpolgármester, aki képviselőként jutott a testületbe.

– Korábban voltak olyan alpolgármesterek mellettem, akikkel nem volt összehangolt a munka, nem tudtuk megteremteni az összhangot, nem sikerült egyetértésben dolgozni. Az őszi választások után voltak részemről felkérések a legtöbb szavazatot kapott képviselő és mások irányába. A fiam személyében megtaláltam az alkalmas embert – mondta a polgármester.

Igyekeznek megosztani a munkát, a feladatokat. Azt mondja, az ő évtizedes tapasztalatai mellé az ifjabbik Varga Gábor a fiatalos lendületét adja: a pályázatok, a közmunka, a kommunikáció a területe.

– Az idő egyelőre bennünket igazol. Sikerül ötvöznünk a két generációban rejlő lehetőségeket, és mindezt a falu javára fordítjuk – fejtette ki a véleményét hírportálunknak a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában