tárgyalt a kormánybiztos

2020.05.08. 11:00

A gyulai Airbus-gyárral kapcsolatban is egyeztetett Maróth Gáspár

Békéscsabán és Gyulán járt Maróth Gáspár, a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztos csütörtökön – erről Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere számolt be Facebook-oldalán.

P. G.

Békéscsabán a kormánybiztos és Herczeg Tamás sorra vette, hogy milyen infrastrukturális, munkaerő piaci, szakképzési és egyéb erőforrásai vannak a megyeszékhelynek, amelyek kiemelkedő technológiai színvonalú és magas hozzáadott értéket biztosító befektetéseket eredményezhetnek.

Azon elképzelésekről is szót váltottak, amelyek a kormánybiztosság és a megye, valamint Békéscsaba együttműködésének köszönhetően újabb hadiipari befektetéseket biztosíthatnak a térségnek. A gyulai Airbus beruházás kérdéskörét is áttekintették.

Herczeg Tamás, Maróth Gáspár és dr. Görgényi Ernő Gyulán /Fotó: Petróczki Gábor/

Gyulán természetesen a fürdővárosi Airbus-gyár építésével kapcsolatos feladatokat beszélték át. Az Airbus-üzem szakembereinek képzése a Békéscsabai Szakképzési Központban indul el, ennek helyzetéről tárgyalt Maróth Gáspár, dr. Görgényi Ernő és Herczeg Tamás.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában