Békés megye

2020.01.14. 15:53

Dr. Vincze Gábor lett újra a kamarai elnök

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) megyei szervezete 960 orvos érdekképviseletét látja el. Törvényileg a gyógyító tevékenység kamarai tagsághoz kötött. A szervezet zászlajára tűzte az egészségügyi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését, az európai mennyiségi normáknak megfelelő orvosképzés biztosítását. Többek között erről is beszélt dr. Vincze Gábor megyei elnök.

Nyemcsok László

Dr. Vincze Gábort újabb négy esztendőre választották meg a megyei orvosi kamara elnökének /Fotó: Lehoczky Péter/

Nemrégiben megyénkben is lezajlott a MOK területi szervezetének tisztújító közgyűlése. Elnöknek újabb négy esztendőre dr. Vincze Gábor Ph. D., címzetes egyetemi docenst, a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) gyulai pszichiátriai osztályának főorvosát, megyei pszichiáter szakfelügyelő főorvost választották meg.

Dr. Vincze Gábort újabb négy esztendőre választották meg a megyei orvosi kamara elnökének /Fotó: Lehoczky Péter/

– Már az 1989-ben megalapított kamara országos és megyei szervezéséből is kivettem a részem, és akkor megyei titkárnak választottak meg – ecsetelte dr. Vincze Gábor. – Küldetésünk ma is az, hogy őrizzük a hivatás tisztaságát, védjük és építsük az orvoskar tekintélyét, ezzel szolgáljuk a nemzet egészségügyét. A magas szintű orvosi ellátás érdekében részt veszünk a tagok továbbképzési, szakképzési követelményeinek kidolgozásában, szerepet vállalunk ezek magvalósításában. Olyan egészségközpontú, új stratégiát meghirdető politikával értünk egyet, mely az egészségmegőrzést, a gyógyítást és a rehabilitációt egységes rendszerként kezeli. Mindennek kiinduló feltétele a finanszírozás és ellátás szabályainak, szervezeteinek stabilizálása, kiszámíthatósága.

– Az országos elnökségnek öt tagja van – hangsúlyozta dr. Vincze Gábor. – Az elnök dr. Kincses Gyula, az alelnökök dr. Álmos Péter, dr. Lénárd Rita, dr. Nagy Ákos és dr. Svéd Tamás. Ők is azt az álláspontot képviselik, hogy az egészségügy finanszírozásának javítása, korrekciója feltétlenül fontos. Mindez hozzájárulhat a kényszerpályán tartott, senkinek sem jó hálapénz radikális csökkenéséhez, megszűnéséhez.

Dr. Vincze Gábor kitért arra, a kamara megyei szervezete fontosnak tartja a közösségi élményt nyújtó rendezvények szervezését is. Minden évben családi sportnapot tartanak futballal, kerékpározással, tenisszel. A hagyományokhoz hűen megrendezik a megyei orvos bálat, idén február 29-én Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban találkozhatnak, szórakozhatnak az orvosok és családtagjaik, barátaik. A megyei elnök kiemelte, a tagdíjakból sikerült új székházat vásárolniuk Gyulán. Ez is a kamara önállóságát érzékelteti, tevékenységének a hatékonyságát szolgálja.

– A kamarai munkában az orvosok érdekvédelme mellett fontos, hogy véleményezhetjük a vezetők kinevezését, felmentését – emelte ki dr. Vincze Gábor. – Az etikai bizottság pedig az orvosi munka színvonalát védi és szolgálja, mindez szintén hozzájárul a betegek minőségi ellátásához.

Több tisztségviselőt választottak

A megyei tisztújító közgyűlésen az elnök személye mellett tisztségviselőkről is döntöttek. A voksolás révén az alelnökök: dr. Árus Tibor háziorvos (Békéscsaba) és dr. Hégely Boglárka, a BMKK intenzív osztályának rezidense (Békéscsaba). A titkárok: dr. Ilia Katalin, a BMKK pszichiátriai gondozójának főorvosa (Gyula) és dr. Nagy Beáta, a BMKK fül-orr-gége osztályának adjunktusa (Gyula). Az etikai bizottság elnökének dr. Havas Attilát, a BMKK intenzív osztályának főorvosát (Gyula), a felügyelő bizottság elnökének dr. Kováts Anikó gyermekgyógyász főorvost (Orosháza) választották meg, az Országos Etikai Kollégium tagja lett dr. Árus Tibor.

A Gyulai Választókerület elnöke dr. Juhász Éva Katalin, a BMKK Pszichiátriai Gondozójának főorvosa (Békéscsaba), a megyeszékhelyi választókerületé dr. Varga Márta, a BMKK belgyógyászati osztályának vezető főorvosa (Békéscsaba), az orosházié dr. Szelényi Zoltán, az orosházi kórház traumatológus főorvosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában