Békéscsaba

2020.01.25. 21:00

Borlovagok disznótoroztak

A Szent Vince Borrend ismét a Mester Klubot választotta év eleji disznótora helyszínéül. Zsilák Ádám borlovag, a rendezvény házigazdája elmondta, a disznóvágások időszakában több a teendő a hízókkal, mint a szőlővel.

Ny. L.

Fotó: Imre Gyorgy

– Miként a bor-, úgy a kolbászkésztés is egy tudományág – hangsúlyozta Zsilák Ádám. – Őseink a disznóvágással hagyományt teremtettek, amit nekünk őriznünk, ápolnunk kell.

Fotó: Imre György

Lukács Sándor, a borrend megyei lovagi székének elnöke kifejtette, a régi disznótoros vacsorákon is mindig ott volt a gazda bora, amit jó szívvel kínált a vendégeknek. Egyetemi tanárok tartottak előadást, az egri dr. Barócsi Zoltán a szőlő, a bor és az egészség összefüggéseiről, a szegedi Hack Szabolcs pedig a fizika oldaláról, Hogyan nézzünk bele a borba? címmel. Közben a háziasszony, Katalin készítette a finomabbnál finomabb disznótoros ételeket a hagymás vértől a kiszelylevesig, a sült kolbásztól a cigánkáig. Természetesen a borok nemcsak elméletben voltak jelen, a résztvevők az ételekhez kiváló nedűket kortyoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában