világbajnoki győzelem

2019.12.05. 11:22

Valóra vált a tótkomlósi testépítő álma

Horváth István tótkomlósi testépítő Olaszországban, Rómában, az IBFA World Champion versenyről világbajnoki győzelemmel tért haza nemrég. Az őszi versenyszezonjának azonban nem ez volt a záróeseménye, még Temesváron is megmérettette magát. Onnan is fényes érmekkel, serlegekkel érkezett haza Tótkomlósra, ahol az a munkája, ami az élete: személyi edzőként másokat is segít formába hozni.

Csete Ilona

Hódmezõvásárhely 2019.11.28, Horváts István erõs ember, tesépítõ edzés közben képen: Fotó: Török János - Délmagyarország - DM

Fotó: Torok Janos

„Pisti az őszi szezon meglepetésembere volt. Pisti, profi vagy!” – olvastuk a gratulációk melletti jókívánságokat, melyek arról is árulkodnak, testépítőberkekben a komlósiak sportemberét – mostantól világbajnokát – sokan ismerik, szeretik és tisztelik. Egy dolgos nap végén, a napi sokmázsás tréning után a hódmezővásárhelyi klubja edzőtermében értük el a sportembert.

Horváth István elmondta, most ért véget az őszi versenyszezon. A világeseményen megszerzett győzelmének köszönhetően profi státuszú versenyeken indulhat. Ám az út nem volt számára simán kikövezve. Keményen megdolgozott érte a Kriko Team csapatának a tagjaként.

Horváth István napi szinten keményen edzett, hogy álma valóra válhasson, ma már világbajnokként küzd a további céljaiért /MW fotó: Török János/

– Hatalmas lemondásokkal jár az élsport, de szerencsém van, megértő párom és gyerekeim vannak. Hajnaltól dolgozok késő estig, a felkészülés idején háromóránként kell speciálisan táplálkozni, a szigorú diétát betartva. S közben a testem minden apró részletére odafigyelve kell gyúrnom, hogy meglegyen az arányosság, a szeparáltság, majd a verseny idejére a kellő szárazság. A bírálatnál komoly szempont a pózolás. Az edzésterv végrehajtása mellett a pózgyakorlásra is komoly hangsúlyt fektettem. Egy éve úgy láttuk, a farizmom a gyengém. Azt hiszem, a kemény munkával ­azóta jól kidolgozott a farizmom csíkossága, ez is hozzásegített a győzelmekhez – sorolta a bajnok.

Horváth István az alacsony testépítés kategóriában egy erős, jól felkészült mezőnyben, rengeteg országból érkező bajnokokkal vette fel a küzdelmet Rómában. Olyan kiváló formában volt, hogy nem talált legyőzőre, a dobogó legfelső fokára állhatott és elnyerte az IBFA (International Bodybuilding & Fitness Association – nemzetközi testépítő- és fitneszszövetség) világbajnoki címét. Ezzel jogot nyert az abszolút világbajnoki cím megszerzésére, amikor a különböző kategóriák győztesei mérik össze adottságaikat. A „legjobbak a legjobbak ellen” küzdelemben is a legkiválóbbnak bizonyult, s így megnyerte az abszolút világbajnoki címet is.

A sportember még az IBFA profi kártyáért való küzdelemben is győzedelmeskedett, s ezzel elnyerte az IBFA profi státuszt. – Egy álom vált valóra, világbajnok lettem – summázta röviden.

Szezonzárás győzelmekkel

A minap Romániában, Lugoson részt vett a Kriko Team tagjaival a szezonzáró versenyen. Itt kategóriáját megnyerte, s ezután az abszolút bajnoki címet is megszerezte, majd Temesváron részt vett a Cupa Libertad nemzetközi bajnokságon. Ott ismét sikerült megnyernie kategóriáját. – Ezek után az abszolút bajnoki címért szoros csatát vívtam Chelba Adriannal, amiből győztesként kerültem ki. Hihetetlen hangulat övezte mindkét versenyt, ami méltó zárása is volt a szezonomnak – összegezte Horváth István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában