Békéscsaba

2019.12.30. 06:20

Értékké váltak a város 56-os köztéri emlékei

Bekerültek a békéscsabai értéktárba a város köztéri 1956-os emlékei, amelyek emléket állítanak az 1956-os forradalom és szabadságharcnak, ilyen Nagy Imre miniszterelnök szobra vagy a mártíroknak, Mány Erzsébetnek és Farkas Mihálynak állított emléktábla – ismertette nemrég sajtótájékoztatón Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere annak apropóján, hogy a városi közgyűlés elé került a minap a helyi értéktárbizottság tevékenységéről készült beszámoló.

L. B.

A helyi értékek száma ezzel 54-re emelkedett, azok között van például a csabai kolbász, a városháza épülete vagy az Élővíz-csatorna.

Arról is döntöttek, kik lesznek a helyi értéktárbizottság tagjai a jövőben: Ando György, a múzeum igazgatója, dr. Bacsa Vendel jegyző, Gécs Béla helytörténész, dr. Jároli József nyugalmazott levéltáros, Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, Szalay Ágnes történész, a Munkácsy Emlékház munkatársa, Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója, Ugrai Gábor, a városvédők és városszépítők elnöke, Varga Tamás alpolgármester.

Mivel több párhuzamosságot találtak az értéktárbizottság és a helytörténeti kollégium működésében, megszüntették a helytörténeti kollégiumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában