Galériával

2019.11.09. 11:14

Megünnepelték a régi és az új mestereket Békéscsabán

Nagyszabású ünnepség keretében tartotta idei mesteravatóját a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, pénteken este, a Phaedra Rendezvényközpontban. Az érintett szakemberek sokat dolgoztak azon, hogy megszerezzék mesterleveleiket, a kamara pedig egy mesteravató ünnepséggel köszöntötte őket.

B. O.

Fotó: www.rostafoto.hu

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Krizsán Anett, a megyei kormányhivatal igazgatója, és dr. Orosz Tivadar, az iparkamara megyei elnöke. Mint kiderült, ebben az évben 15 szakmában 127 fő szerzett mesterlevelet az iparkamaránál, ebből az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott formában 45 fő, a többiek önköltséggel. Békéscsabáról 22, Békésről 9, Gyuláról 8, Orosházáról 9, Csorvásról és Mezőberényből 4-4 mester tette le az esküt, de a megye és az ország több településéről is érkeztek mesterek.

Megtudtuk, a mestervizsga egyre népszerűbb, az elmúlt 19 évben 1350 szakember szerezte meg Békés megyében. Az iparkamara minden évben a jelentkezőkhöz igazítja az érintett szakmákat, és a minisztériumi támogatás függvényében szervezi meg a mesterképzést, más esetben csak a vizsgákat.

Az új mesterek ünnepélyes keretek közt vehették át mesterleveleiket /Fotó: Rosta Tibor/

Az új mesterek mellett koszorús mestereket is köszöntöttek az eseményen, akik több évtizedes szakmai munkásságukért vehették át címeiket. Így az iparkamara arany-, ezüst- és bronzkoszorús mesteri címeket adott át, összesen 15 olyan szakembernek, akik 10, 20, vagy 30 éve végeznek elismert munkát szakmájukban. Arany koszorús mester lett Vandlik János gázvezeték szerelő, Rajki István cukrász, Vozár Márton pincér, Szekeres Rudolf autószerelő, és Liker István villanyszerelő.

Ezüst koszorús mesterré avatták Agárdiné Bodor Anita fodrász, Baranka István épületasztalos, Vida Attila asztalos, Kosztin Vazulné fodrász, és Dima Sándorné fogműves mestereket. Tíz év munkájáért bronz koszorú járt Tarkovács Zoltán járműfényező, Lengyel Mátyás ács-állványozó, Bíróné Márton Anikó kozmetikus, Tímár Attila szakács és ifj. Dani Sándor karosszérialakatos mestereknek.

A mesterképzés évkönyvét is átadták

Az iparkamara idén is kiadta a mesterképzés évkönyvét, a Mesterlevél 2019. című kiadványt, amelyet az ünnepségen adtak át a mestereknek, oktatóknak, partnereknek.

Ebben a kamara támogatói voltak:

gyémánt fokozatú támogató: Békéscsaba Megyei Jogú Város

kiemelt támogató: Békés Megyei Önkormányzat

arany fokozatú támogató: Csorvás Város Önkormányzata, Mezőberény Város Önkormányzata, Orosháza Város Önkormányzata

ezüst fokozatú támogató: Sarkad Város Önkormányzata

bronz fokozatú támogató: Gyomaendrőd Város Önkormányzata, Újkígyós Város Önkormányzata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában