galériával

2019.09.21. 11:25

Valóra vált a Toldi-álom Gyulán, bemutatták a különleges filmet

Két, egyenként több száz érdeklődő előtt megtartott vetítésen mutatták be a gyulai alkotók által elkészített Toldi című játékfilmet pénteken este a fürdővárosi Erkel Ferenc Kulturális Központban. Az egyórás produkcióban a helyi szereplők mellett olyan nagy nevek tűnnek fel, mint Reviczky Gábor, Koncz Gábor, Kovács István, Kovács Vanda, a világ legerősebb embere, Fekete László és a Magna Cum Laude két frontembere, Szabó Tibi és Kara Misa.

Papp Gábor

Fotó: Kiss Zoltán

Mint arra Kónya István alpolgármester, a film producere elöljáróban hírportálunknak elmondta, az est több szempontból is különlegesnek számított.

– Egy részt az alkotást most először láthatta a közönség – hangsúlyozta. – Másrészt egyedülálló műfeldolgozás született Baranyai Tamás rendezésében, hiszen korábban nem készült film vagy rajzfilm a Toldiból. Igazi Gyulaikum született.

Fotók: Kiss Zoltán

S valóban rögtön a nyitójelenetben feltűnt Varga Zoltán, a város népszerű műsorvezetője, bemondója, aki ezúttal egy autóbusz-vezető bőrébe bújt, remek vizuális humorral fűszerezve több jelenetet is. Ugyancsak fontos szerepet kapott a Toldiban Fodor György, az Erkel Ferenc Gimnázium tanára, aki Kovács Vandával alakított tanárpárost, illetve az elbeszélő költemény narrátoraként is feltűnt. S ott voltak a gyulai fiatalok, a Toldi Miklóst alakító Berndt Richárd, a mű intrikusát remekül megformáló Kovács Dániel, a Csáky Annát játszó Nagy Anett, a Bencét alakító Rabi Bendegúz – és még sorolhatnánk.

Berndt Richárd elmondta, furcsa érzés volt viszontlátni önmagát a filmvásznon. A fiatalember elárulta, hogy korábban színjátszós volt, jelenleg pedig csabai Jókai színházban színészhallagató. A főhős elmondta, számára a forgatás legemlékezetesebb része a Koncz Gáborral felvett jelenet volt.

– Az a barátságosságot és kedvességet, ahogy viszonyult hozzám, sosem fogom elfelejteni – mondta.

A „főgonoszt” játszó Kovács Dániel kérdésünkre kiemelte, a szerep azért is volt érdekes számára, mert a hétköznapi életében éppen ellentéte az intrikus Györgynek.

– A forgatás izgalmas volt, érdekes, néha, vicces és fárasztó is egyben – tette hozzá Dani, aki szintén első éves a Jókai színház színitanházban. Neki egyébként az események alakulásában szintén kulcsfontosságú vacsora-jelenet volt a kedvence.

A színészet érdekli Toldi szerelmét

A női főhőst alakító Nagy Anett elmondta, bár voltak nehezebb pillanatok is, de összességében csodálatos élmény volt számára a forgatás. Mindenki, aki szerepelt a filmben, megérezhette, hogy milyen a színészi hivatás.

– A pénteki premier azért is volt különleges, mert nem volt könnyű, különösen így először visszanézni magam, de valamilyen szinten kellemes csalódás volt – mesélte Anett, aki ugyancsak szeretne hosszú távon a színészettel foglalkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában