Szabadkígyós

2019.09.21. 16:37

Hétpettyes katicák: közös programokon ismerkedtek egymással a gyerekek

Harmadik alakalommal rendezték meg a Kígyósi Katicás Kovácsolós napot a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért kuratóriumának tagjai.

Vágvölgyi Nóra

A szervezők szombaton 10 órára várták a cukorbeteg gyerekeket, akik egy szalmával bélelt lovas kocsival járhatták végig a település nevezetességeit. Megnézték a környék értékes állat és növény világát, a Szent Anna kápolnát, a diadalívet és annak környékét. Ezt követően a lipicai méneshez vezetett az útjuk, ahol almával kínálták a lovakat.

Tizenkét új kis katicát „kovácsoltak” a hétpettyes barátságba/ Fotók: Leszkó Máté István/

Ebéd után a Szabadkígyósi Wenckheim-kastély titkos ösvényét fedezhették fel a gyerekek, a nap második felében pedig többek között lézerharc és lovaglási lehetőség várta őket, valamint a szervezők egy családi fotózásra is meghívták a résztvevőket.

– Célunk, hogy a frissen diagnosztizált cukorbeteg gyermekek megismerjék egymást, hiszen a diabétesz gondozóban nem nyílik erre lehetőség, de itt akár örök barátságok is születhetnek – fogalmazott Kosznáné dr. Pule Ilona, a kuratórium elnöke. Hozzátette, ez a nap a Hétpettyes Szülőknek is egy nagyon jó alkalom arra, hogy olyan kötelék alakuljon ki közöttük, ami egy életen át tarthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában