Galériával

2019.09.27. 19:59

Gálán ismerték el a legkiválóbbakat Gyulán

Tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés megyei szervezete a megyei Prima-gálát. A gyulai Vigadóban megrendezett pénteki programon adták át a megyei Prima-díjakat és a Kiváló vállalkozó elismeréseket.

Papp Gábor

Korábbi elnökünk Demján Sándor hagyatéka összehozza közösségünket – hangsúlyozta Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke a Kepenyes Pál előadóművész-zenetanár bevezető műsorát követően elmondott köszöntőjében. Majd kiemelte a rendezvény létrejöttét segítő vállalkozások támogatásának fontosságát, aminek köszönhetően átadhatták, átadhatják a Prima-díjakat.

Dr. Csige Gábor, Gyula jegyzője beszédében elmondta, a helyi tehetségek támogatását nagyszerű célkitűzésnek tartják, ami önkormányzatuk elképzeléseivel is összhangban áll. Ennek kapcsán kitért a helyi Bay Zoltán és az Erkel Ferenc ösztöndíjakra, illetve szólt arról, hogy a talentumokat minden évben elismerik a városban. Dr. Csige Gábor gyulai példákon keresztül világított rá a helyi gazdaság fontosságára. Mint kifejtette, Gyulán az elmúlt nyolc évben hatvan százalékkal csökkent a munkanélküliség. 2010-ben az iparűzési adó 570 millió forint körül mozgott, míg tavaly már elérte a 956 millió forintot.

Fotók: Kiss Zoltán

Ezután az Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínház bemutatója következett, majd átadták az irodalmi Prima-díjat. Az elismerést a rendezvényt felolvasó kulturális programmal színesítő Bárka folyóirat szerkesztősége kapta.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntőjében úgy fogalmazott: a Békés megyei vállalkozásoknak van tradíciója és van innovációja.

– A kimagasló teljesítmény kimagasló elkötelezettségből származik – húzta alá, majd hozzátette: értette ennek üzenetét Demján Sándor, a Prima Primissima-díj megálmodója, akinek eltökélt szándéka volt, hogy példaképeket állítson a társadalom elé; olyan embereket, akik kitartó munkával tudnak példát mutatni mindannyiunk számára. A kormánymegbízott szólt a Békés Megyei Kormányhivatal és a VOSZ közötti megállapodás jelentőségéről, illetve a megyénket jellemző legfőbb gazdasági mutatókról. Beszéde végén leszögezte, a közigazgatás, a jog a közgazdaságtan fontosak, kellenek a létfenntartáshoz, de a szépség, a művészet, a költészet miatt érdemes élni.

Felléptek a mezőberényi központú „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola táncosai, és stílszerűen a közoktatási Prima-díjat is a mezőberényi „Leg a láb” érdemelte ki ebben az évben.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő beszédében megyénk értékeit és a „Leg a láb” iskola elkötelezettségét méltatta.

A program a Kiváló vállalkozó-díjak átadásával folytatódott. Az elismerést Balogh László gyulai cukrászmester, Bereczki Albert, a Texa Kft. ügyvezetője, Bozó József, a Kígyós Agrár Kft. ügyvezetője, Cserenyecz Lajos, az Orosenergo Kft. ügyvezetője, Csőke Péter kőfaragó mester, Lipták Pál István építményszigetelő egyéni vállalkozó, Szeidler Zsolt, a Zsadányi SZM Bisztro tulajdonosa és Pikó Csaba, a Golden Palett Kft. ügyvezetője érdemelte ki. Bukovinszky Béla, a Szent András sörfőzde ügyvezetője is ebben az elismerésben részesült. A szakember a budapesti vállalkozók napján képviseli a megyét, és veszi át a díjat.

Perlusz László, a VOSZ főtitkára úgy fogalmazott: a Prima Primissima-mozgalom elismertségében a helyi vállalkozóknak, a megyei vállalkozói közösségek az önkormányzatokkal közösen életre hívott gáláinak is nagy szerepe van. Ezután a más megyékből érkező VOSZ-vezetők köszöntötték a megyei szervezetet húsz éve vezető Nagy Mihály Lászlót és feleségét.

A megyei zeneművészeti Prima-díjat ezúttal a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar kapta. A kórus az elismerés átvétele után műsort is adott a szép számú jelenlévő előtt. Zárszót mondott Fabó István, a VOSZ megyei társelnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában