Gyula

2019.08.24. 07:13

Elkezdődött a Kastély Zenei Napok

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarának a Gyulai Várfürdőben, a kastély közelében megtartott koncertjével kezdődtek meg pénteken délelőtt a Kastély Zenei Napok Gyulán.

P. G.

Az Almásy-kastély mindig is a kultúra központjaként működött Gyulán; a patinás főúri épület adott otthont az első magyarországi, kastélyban megtartott színházi előadásnak, de az Erkel-család tagjai is nem egyszer megfordultak az épületben.

A várfürdőben megtartott koncerttel kezdődött a program

– Ezeket a tradíciókat mindenképpen szeretnénk tovább vinni magas művészeti értéket képviselő, a környezethez illő programokkal – hangsúlyozta Dombi Ildikó, a kastélyt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Ennek a törekvésnek a jegyében hívták életre az említett zenei napokat.

Este a Corpus Quartet és Szokolay Dongó Balázs koncertjének tapsolhatott a közönség a kastélyparkban, közreműködött Kubinyi Júlia. Szombaton este Operavarázs címmel a Kolozsvári Magyar Opera művészei lépnek majd fel.

Fotók: Kiss Zoltán

Műsorukban Erkel Ferenc műveinek részletei is szerepet kapnak, de Kodály zenés játékainak részletei mellett Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Huszka Jenő dallamai is elhangoznak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában