galériával

2019.06.14. 17:17

Megkezdődtek a harmadik Hunyai Aratónapok

Szilágyi Andrásné Tímár Mária nyugalmazott pedagógus vehette át a Hunya Községért kitüntető címet az immáron harmadik aratónapok egyik nyitóakkordjaként pénteken.

Papp Gábor

– Az aratónapok lehetőséget adnak, hogy újra együtt legyünk egy olyan alkalommal, ami nem munkával, hanem szórakozással telik – hangsúlyozta a két napon át tartó eseménysorozat kapcsán mondott megnyitó beszédében Hegedűs Roland polgármester. Mint kiemelte, sokan úgy tekintenek a fesztiválra, mint a megnyugvás, a megbékélés, újrakezdés idejére. Ilyenkor a Hunyáról elszármazottak is hazatérnek, meglátogatják rokonaikat, kikapcsolódnak, felidézik emlékeiket.

– A rendezvényen mindenki elfelejtheti a mindennapok gondjait, és egy jót mulathat. Kellemes órákat tölthetünk együtt, hogy azután újult erővel folytatódjon a munka – ecsetelte. – Különbözünk, de van egy közös pont az életünkben, hogy mind hunyaiak vagyunk.

A polgármester elmondta, a rendezvény lehetőséget ad arra is, hogy megemlékezzenek múltjukra, őseikre, azokra, akik Hunyát alapították, és azokra, akik a legnehezebb időkben is ott maradtak, és otthont teremtettek gyermekeiknek.

– Dédapáink templomot és iskolát építettek. A háborúban elesett fiatalok életüket adták a hazáért – fogalmazott. – Szüleinknek, nagyszüleinknek pedig köszönjük, hogy lehetőséget adtak arra, hogy ismerhessük egymást, szerethessük kis falunkat.

Hegedűs Roland elmondta, Hunya mezőgazdasági település, amihez az aratás, az Aratónapok alapvetően kapcsolódnak. Szólt arról, hogy a kétnapos, gazdag programot a helyi adóbevételekből, pályázati forrásból és helyi vállalkozások, magánszemélyek támogatásából biztosítják.

Hegedűs Roland és Kiszely Imre alpolgármester adta át Szilágyi Andrásnénak a díjat /Fotó: Imre György/

A Hunya Községért kitüntető cím átadását követően a pogácsa- és süteménysütő verseny eredményét hirdették ki. Pénteken este Poór Péter és Rózsás Viki, Peter Sramek, illetve a Retróleum zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt. Szombaton lesz tűzoltó és kutyás bemutató, Podani Milán motoros ügyességi bemutatója, valamint motoros felvonulás. Fellép A két zsivány, a Groovehouse, Varga Miklós, este pedig a Hooligans ad élő koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában