békéscsabai közgyűlés

2019.05.17. 12:30

A vagyonkezelő és a fűnyíró cég kapcsán mondtak véleményeket

Szarvas Péter polgármester csütörtök este, a Fidesz-frakció (Hanó Miklós alpolgármester, dr. Ferenczi Attila tanácsnok) és az MSZP (Miklós Attila, Fülöp Csaba) pénteken értékelte sajtótájékoztatókon a csütörtöki békéscsabai közgyűlést.

L. B.

Szarvas Péter nem elégedett a vagyonkezelő zrt.-vel, kritizálta a Kétegyházi úti inkubátorház és az üzleti célú ingatlanok hasznosítását, a CsabaPark üzemeltetését. Úgy véli, a másfél éve létrehozott, többek között fűnyírást végző cég, a városgazdálkodási kft. nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, többe kerül, mint ahogy azt várták. Az üzleti tervében nem valós adatokat szerepeltettek, az ígért 13 millió forintos nyereség helyett pedig 22 milliós forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet. Úgy véli, a városi cég magas tarifákkal dolgozik, nagy emelést alkalmazott.

A Fidesz-frakció szerint 50 millió forint pluszt hozott tavaly a városnak a városgazdálkodási kft., mivel négyzetméterenként 4,6 forintért vágta a füvet, a vállalkozók pedig átlagosan 12 forintért végzik el ugyanezt a tevékenységet. Induló cégről van szó, nem kell minden évben eszközöket vásárolnia majd. Egyre jobban működik, azonnal és jó minőségben látja el feladatait. Kozma János, a vagyonkezelő zrt. vezérigazgató elmondta: 535 millió forintot fizettek be a városnak, közben 435 millió forintot kaptak, azaz 100 millió forintot termeltek.

Az MSZP szerint igaz, hogy számvitelileg veszteséges volt a városgazdálkodási kft., azt kell megnézni, mennyiért látta el feladatait a fűnyíró cég, illetve ugyanazt egy vállalkozás piaci áron mennyiért csinálta és csinálná meg. A kft. a tapasztalataik szerint szakmailag jó teljesítményt nyújt, hatékony és gyors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában