testületi ülés

2019.04.25. 16:20

Visszavonták az orosházi társadalmi alpolgármester megbízatását

Mozgalmas napja volt az orosházi képviselő-testület tagjainak csütörtökön: sok napirendet tárgyalva üléseztek reggeltől. Visszavonták Elekes Lajos társadalmi alpolgármester megbízatását.

Cs. I.

Dávid Zoltán polgármester szóbeli előterjesztésével született meg az első, egyhangú döntés: visszavonták Elekes Lajos társadalmi alpolgármester megbízatását. Az indoklásban az állt: megszűnt a feladatköre. Fetser János (MSZP) ezt kevésnek értékelte, számos kritikai megjegyzést fűzött még a témához.

A Kodolányi egyetem 2018. évi önkormányzati támogatásának elszámolása is napirendre került. Az ellenzék a részletes pénzügyi beszámolót hiányolta a 20 millió forint kapcsán. Az önkormányzattól kapott forrás 30-40 fiatal iskolakezdését segítette, 42 helyre gyarapodott a duális képzőhelyek és partnerek száma, fejlesztette a felsőfokú oktatási intézmény az infratruktúrát – egészítette ki a beszámolót dr. Malatyinszki Szilárd, a székhelyi központ igazgatója. A képviselők többsége megszavazott 10 millió forintos, működési célú támogatást az idei költségvetésből.

Fetser János a gyermek- és diákélelmezés napirendjének tárgyalásakor tájékoztatást kért és kapott a jegyzőtől a volt intézményvezetők, a büntető- és polgári peres ügyek állásáról. Elhangzott, több ügy is folyamatban van.

A testület megszakította munkáját, néhányan átvonultak a Táncsics gimnázium Schola pro urbe programjára. A zombaiak táncos műsora után dr. Blahó János igazgató úgy fogalmazott, az iskola és a város együtt ünneplésére ez kiváló alkalom. A Kodolányi egyetem ajándékot adott át a városnak: a neveléstudományi folyóiratok gyűjteményét.

A Táncsics gimnázium ajándéka a városnak egy művelődéstörténeti ritkaság. A város ajándéka az iskolának pedig az oktatási célokat szolgáló taneszköz, egy analitikai mérleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában