Tragédiák

2019.04.26. 16:02

Szarvas Párizsba és Srí Lankába is küld támogatást

Békéscsaba után Szarvason is döntött a képviselő-testület arról, hogy anyagiakkal segítik a közelmúltban lángra kapott párizsi Notre-Dame épületének helyreállítását. Szintén támogatja a város a Sri Lanka-i merényletsorozat keresztény áldozatait.

B. A.

Párizs, 2019. április 16. Tûz emészti a párizsi Notre-Dame-székesegyházat 2019. április 15-én. A lángok a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton keletkeztek és onnan terjedtek tovább. A tûz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetõszerkezete. MTI/AP/Michel Euler

Forrás: MTI/AP/Michel Euler

Hodálik Pál alpolgármester indítványában 5000 eurót jelölt meg, ám a testület végül 2000 euró támogatást szavazott meg a Notre-Dame helyreállítására , melyet a fejlesztési tartalék terhére az egyháznak utalnak majd át. A csütörtöki ülésen döntés született még a Sri Lanka-i merényletsorozat keresztény áldozatainak támogatásáról is, erre 2000 eurót különít el a város.

A testület döntése után szólalt csak fel az ügyben Babák Mihály polgármester, aki azt mondta, bár tragédia történt Párizsban, és nemes dolog az adakozás, de magyarsága nem tudja feledni többek között Trianont, ezért személy szerint nem patronálja a franciák támogatását.

– A francia állam nem szorul a segítségünkre, továbbá itt helyben is van mire költeni – fogalmazott Babák Mihály. Hozzátette, maga a szándék tisztességes, és természetesen a testület döntését végrehajtja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában