beruházás

2019.04.09. 16:40

Közel nyolcszáz méter kerékpárutat újítottak fel Gyulán

Véget ért a Temesvári úti kerékpárút legrosszabb állapotú szakaszának aszfaltozása Gyulán, amelyet a forgalomba-helyezési eljárás után vehetnek használatba a közlekedők.

Papp Gábor

Befejeződött a gyulai Temesvári úti kerékpárút legrosszabb állapotú, 755 méteres szakaszának felújítása, aszfaltozása – jelentette be a közel 85 millió forintos beruházással kapcsolatban kedden megtartott helyszíni sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő. Mint elmondta, a korábbi 2 méter széles kerékpárút pályaszerkezetét a paradicsomi ABC-től a Fehér-Körös hídjáig teljesen elbontották. A helyén 2,75 méter széles kerékpárút épült, mindkét oldalán süllyesztett szegéllyel.

Kónya István alpolgármester, Szabó Károly, Dr. Görgényi Ernő, Kiss Tamásné. /Fotó: Kiss Zoltán/

– A szakaszon még nem lehet közlekedni, hiszen hátra vannak a felfestések és a közlekedési táblák kihelyezései. A forgalomba-helyezési eljárás mellett a közvilágítást is kiépítik a szakaszon – tette hozzá.

Kiss Tamásné önkormányzati képviselő kiemelte, az új kerékpárút mellett a Rulikovszky utcától a Fehér-Körös hídjáig közvilágítás épül. Az építés során 883 méter földkábel fektettek le és huszonnyolc kandeláber segítségével biztosítják majd a világítást.

Szabó Károly, Gyulavári önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a Gyulaváriban élők számára kiemelten fontos a fejlesztés, hiszen talán ők használják legnagyobb számban a kerékpárutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában