felújítás

2019.02.28. 11:23

Kétszeresére nőtt az alapterülete a mezőmegyeri idősek klubjának

Ünnepélyes keretek között csütörtökön adták át Mezőmegyeren a Kossuth utcai idősek klubját, amit a közelmúltban felújítottak és bővítettek.

Licska Balázs

A beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 65 millió forint támogatást a város, és ahhoz, hogy megvalósulhasson, 11 millió forint saját forrást is biztosított.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere fontosnak nevezte, hogy Mezőmegyer is fejlődhessen. Hozzátette: az idősek klubja megfelel a 21. századi követelményeknek, kulturált körülmények között tölthetik az érdeklődők a szabadidejüket.

Dr. Sódar Anita, Völgyi Sándor, Bátori Zsuzsanna és Hanó Miklós az átadáson /Fotó: Imre György/

A városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője, dr. Sódar Anita elmondta: az idősek klubját egy 110 négyzetméteres résszel bővítették, így az alapterülete a kétszeresére növekedett. A felújítás során szigeteltek, nyílászárókat cserélték, akadálymentesítettek egyebek mellett.

Az idősek klubja a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ fenntartásában működik. Völgyi Sándor, a kistérségi társulás alelnöke örömtelinek mondta, hogy gazdagodott Mezőmegyer. Bátori Zsuzsanna intézményvezető aláhúzta: színes programokat valósítanak meg az idősek klubjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában