Túlóratörvény

2019.01.12. 19:26

Kormányellenes tüntetés Békéscsabán

Nagyjából háromszázötvenen vettek részt azon a kormányellenes tüntetésen, amit szombaton szerveztek Békéscsabán. A DK-sok, a jobbikosok, a liberálisok, a momentumosok és párbeszédesek a Munkácsy térről, az MSZP-sek és az LMP-sek a Nagy Imre térről vonultak a Szent István térre. A pártok képviselői és a civil résztvevők azt skandálták, hogy „elegünk van!”, hogy „nem félünk!”, és demokráciát követeltek.

L. B.

Körömi János szervező szerint Budapest után a vidék is megmozdult. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő (független) úgy vélekedett, hamarosan összedől a rendszer, amit kártyavárnak nevezett, de vannak még bástyák – mint az ügyészség vagy a média -, amik védik. Bősz Anett országgyűlési képviselő (Liberálisok) jogállamot követelt, és a túlóratörvény visszavonását.

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő (DK) arra buzdította az embereket, hogy kérdezzenek, szerinte ma Magyarországon egymillióan 100 ezer forintból vagy az alatti jövedelemből élnek. Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő (Jobbik) azt mondta: egy ország ér véget, ha az emberek cél nélkül kelnek, remény nélkül fekszenek, szerinte a mostani rezsim diktatórikus. Tordai Bence országgyűlési képviselő (Párbeszéd) hozzátette: 2019 az ellenállás éve, szerinte egység alakult ki az ellenzéki pártok, a szakszervezetek és a nép között.

Fotó: Imre György

Donáth Anna, a Momentum alelnöke arra buzdította az embereket, hogy legyenek hangosak és dühösek. Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP országos elnökségének tagja szerint bojkottálni kell azokat a cégeket, amelyek élnek a túlóratörvény adta lehetőséggel; biztosítani kell a sztrájkhoz való jogot. Miklós Attila (MSZP-s önkormányzati képviselő) azt mondta: lesz a békéscsabai városi közgyűlés előtt előterjesztés a túlóratörvénnyel kapcsolatban.

A szakszervezetek részéről Nika István kifejtette: káros a munkaerőpiacnak a túlóratörvény. Akik túlórát vállalnak, nem azért vállalják, mert többet akarnak dolgozni, hanem azért, hogy meg tudjanak élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában