korszerűsítés, galériával

2019.01.15. 14:46

Hamarosan a végéhez ér a gyulai bölcsődék felújítása

Sajtónyilvános bejáráson mutatta be többek között Gyula polgármestere, Görgényi Ernő kedden a közel 260 millió forintból teljesen korszerűsített Csemeteház Bölcsődét.

N.-L. V.

A Leiningen utcai és a korábban átadott gyulavári beruházásra (Tipegő Topogók Bölcsőde) összesen mintegy 253 millió forint támogatást nyert a város, melyet 5 millió forint önerővel egészítettek ki. A munkálatokkal november végére elkészült a kivitelező, jelenleg az utolsó simításokat, a termek és a terek berendezését végzik.

Fotó: Kiss Zoltán

A helyszínen elhangzott, a jelentős összegből infrastrukturális fejlesztések történtek; multifunkcionális teret, só-, fejlesztő-, foglalkoztató- és orvosi szobát és elkülönítőt is kialakítottak. Megvalósult az 1970-es években felhúzott épület hőtechnikai és gépészeti modernizációja, a burkolatok cseréje, valamint egy új épületszárny építése is.

Ezen felül modernizálták az udvart és kialakítottak 9 új parkolót. A 120 férőhelyes bölcsőde projektarányos akadálymentesítése is megtörtént. A fejlesztése mellett továbbá 28,1 millió forint értékű eszközbeszerzésre is sor került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában