Orosháza

2019.01.04. 15:15

Az ifjúság kíváncsi más ország fiataljaira

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat fiataljai kíváncsiak más országok kultúrájára, szeretnének más országból érkező fiatalokat megismerni, őket vendégül látni. Vendégként az orosházi fiatalok is szeretnék megismerni más országokban élő kortársaikat. Egy nyertes projekt (OHBridges) keretében megtehetik.

Cs. I.

A több mint 28 ezer eurós pályázat, annak keretében az ificsere, zömében a nem formális tanulás módszereivel valósulhat meg. hanem az egymástól és a tapasztalatokon keresztül történő tanulással. A fiatalok a projektnek köszönhetően egymás országa iránt elfogadóbbá, toleránsabbá válnak, felismerik, az együttműködés komoly szerepét az egyéni és a tágabb közösség javára.

A 7 napos ifjúsági csere idején a kultúra (zene, tánc, film) és a gasztronómia terén zajlik majd a témafeldolgozás. A résztvevő országok: Olaszország, Bulgária, Portugália, Lettország, Spanyolország, Horvátország. A projektpartnerek mindegyike olyan fiatalokkal dolgozik, akik életkorban egymáshoz hasonlóak, érdeklődőek. Bevonnak hátrányos helyzetű fiatalokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában