Békéscsaba

2018.12.07. 14:54

Véget ért az Egyensúly AE Egyesület projektje

Véget ért az Egyensúly AE Egyesület által kivitelezett „Védőháló a családok egyensúlyáért” című projektje. A közel két éves program eredményeiről zárókonferencián adtak számot pénteken, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

B. A.

Herczegné Számel Annamária, a Békés Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője elmondta, a pályázatra 40 millió forintot nyertek, melynek célja, hogy a Békés megye 9 járásában élő, családalapítás előtt álló, illetve abban résztvevő fiataloknak komplex segítséget nyújtsanak az élet számos területén, úgy mint párkapcsolati, gyermekvállalási tanácsadás vagy a munkaerőpiacra visszatérni szándékozó szülők támogatása.

Hozzátette, mintegy 73 szervezettel állnak partnerségben, akikkel a programok megvalósítása során, több mint 2000 főt sikerült bevonni különböző oktatások, foglalkozások, tanácsadások valamint családi napok szervezésével.

Székely András, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szakpolitikai elemzési vezetője elmondta a védőháló projekt országosan több mint 150 helyszínen valósult meg.

– Egy nagyon fontos cél volt, hogy a családok érezzék azt a társadalom felől érkező támogatást, mely azt bizonyítja, hogy szükség van rájuk és lényeges az, amit elvégeznek. Továbbá nagy jelentősége volt még annak is, hogy legyenek olyan szervezetek, akik felkutatják és megoldást mutatnak az esetenként problémákkal küzdő családok számára – hangsúlyozta Székely András.

A Családok éve kapcsán a program jelentőségéről beszédében Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is elismerően szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában